جذب کارشناس فروش

جذب کارشناس فنی

پروتکل RDP چیست؟

در مرکز محتوای سرور دات آی آر

RDP مخفف عبارت Remote Desktop Protocol، پروتکل یا استانداردی برای استفاده از یک کامپیوتر از راه دور می‌باشد. نرم افزار انجام ارتباط از راه دور می‌تواند از پروتکل‌های مختلفی همچون RDP، ICA و VNC استفاده نماید اما RDP به طور کلی از باقی موارد ذکر شده پرکاربردتر می‌باشد. اگرچه پروتکل RDP در ابتدا توسط شرکت مایکروسافت عرضه گردید و تقریبا بر روی تمامی سیستم‌عامل‌های ویندوز در دسترس است اما هم اکنون بر روی سیستم‌عامل مک نیز استفاده می‌گردد.

Remote Desktop به چه معناست؟

Remote Desktop قابلیت اتصال و استفاده از یک دسکتاپ از راه دور توسط یک کامپیوتر دیگر می‌باشد. در این حالت کاربران امکان دسترسی به دسکتاپ، باز کردن و ایجاد تغییر در فایل‌ها و استفاده از برنامه‌های نصب شده بر روی سیستمی که به آن ریموت زده‌اند را دارند به نحوی که گویا واقعا در مقابل آن کامپیوتر نشسته اند.

یکی از کاربردهای اصلی این ابزار استفاده از آن برای مواقع دورکاری است که به خصوص در شرایط فعلی شیوع ویروس کرونا کاربرد بسیاری دارد، به این ترتیب که کارمند یک اداره می‌تواند از منزل ارتباط ریموت خود با سیستم خود در شرکت را برقرار سازد و امور کاری خود را انجام دهد.

کاربری دیگر آن استفاده از یک قابلیت سیستم راه دور است که سیستم در دسترس شخص آن قابلیت را دارا نیست. یک مثال ملموس در حال حاضر استفاده از خدمات سرور مجازی خارج و IP آن‌ها برای استفاده از خدماتی است که ایران را مورد تحریم قرار داده‌اند. مورد دیگر می‌تواند استفاده از سخت افزار قوی تر سیستم دور از شخص باشد. یکی از ابزارهای پرکاربرد ایجاد ارتباط ریموت، برنامه Remote Desktop Connection می‌باشد که به صورت پیشفرض بر روی سیستم عامل ویندوز نصب می‌باشد و برای آشنایی بیشتر با آن می‌توانید به مقاله‌ای که به نام آن لینک شده است مراجعه بفرمایید.

پروتکل RDP

پروتکل RDP چگونه کار می‌کند؟

یک ماشین کنترلی را در نظر بگیرید. زمانیکه کودک از راه دور دکمه‌ها و فرمان کنترل را حرکت می‌دهد این دستورات به ماشین منتقل و اجرا می‌شوند. پروتکل RDP نیز به شکل مشابهی کار می‌کند. حرکات موس و فرمان‌های کیبرد از طریق اینترنت عینا به دسکتاپی که ریموت به آن زده شده است منتقل می‌گردد و در مقابل تصویر دسکتاپ نیز بر روی مانیتور کاربر نمایش داده می‌شود.

پروتکل RDP یک کانال شبکه اختصاصی برای رد و بدل کردن اطلاعات بین دو دستگاه ایجاد می‌نماید. برای این منظور همواره از پورت 3389 استفاده می‌گردد. RDP همچنین طی یک اقدام امنیتی تمامی داده‌ها را رمزنگاری می‌کند.

در این کاربری نیاز است تا فرمان‌های صادره رمزنگاری و به سیستم دور منتقل شوند و در مقابل نیز تصویر مقصد می‌بایست به مبدا برسد. در نتیجه همواره ارتباط ریموت بسته به کیفیت اتصال دارای مقداری تاخیر جزیی می‌باشد. برای مثال زمانیکه کاربر اقدام به دبل کلیک برای باز کردن یک برنامه می‌کند، این فرمان رمزنگاری و ارسال می‌شود. در مقصد این پیام رمزگشایی و اجرا شده و سپس تصویر این مراحل برای مبدا ارسال می‌شود. به همین دلیل کاربر پس از کلیک با اندکی تاخیر برای دیدن نتیجه مواجه می‌شود.

مزایا و معایب RDP

یکی از مزیت‌های استفاده از پروتکل RDP عدم نیاز به استفاده از VPN می‌باشد. همچنین درمقایسه با سرویس‌های ابری اطلاعات در سیستم کاربر ذخیره ‌می‌گردند که این مورد امنیت بالاتری را جهت حفظ اطلاعات به ارمغان می‌آورد. همچنین همانطور که پیشتر گفته شد این پروتکل و ابزار پیاده سازی آن امکان کار از راه دور و استفاده از امکانات سخت افزاری و نرم افزاری یک کامپیوتر که به لحاظ فیزیکی قابل دسترسی نیست را مهیا می‌سازد.

به عنوان عیب می‌توان از تاخیر و لگی که کاربر احساس می‌کند نام برد به خصوص اگر اینترنت استفاده شده توسط کاربر برای ایجاد ارتباط از کیفیت و سرعت مناسب بهره نبرد. این مورد می‌تواند منجر به ناراحتی کاربر و کاهش بهره‌وری شود. همچنین RDP دارای برخی موارد امنیتی است که آن را در برابر حملات سایبری آسیب‌پذیر می‌نمایند. در مقالات بعد به معرفی این موارد و راه‌های مقابله‌ با آن‌ها خواهیم پرداخت.

اشتراک گذاری در linkedin

به تیم متخصص ما اعتماد کنید!

تخفیف مخاطبین مرکز محتوا: Blog01

از کد Blog01 می‌تونید برای خرید اشتراک خدمات سرور مجازی و هاست استفاده کنید و از %10 تخفیف تو سفارش این خدمات بهره‌مند بشید!

محتوای مقاله مفید بود؟

2 1 رای
این مقاله چطور بود؟
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها