در این مقاله میخواهیم به این بپردازیم که Raid 3 و مزایا و معایب آن چیست؟
در ابتدا به تعریف RAID برای فهم بهتر میپردازیم
RAID مکانیزمی است که با استفاده از آن میتوان دیتای روی یک دیسک را روی دیسک دیگر پخش کنیم. درواقع سیستم این دیتا را روی یک کنترلر میریزد که به آن Raid controller میگوییم که این کنترلر این دیتاها را از دیسک های فیزیکی متصل شده میخواند و میتواند چندین هارد دیسک را با هم ترکیب و یک array درست کند . بطور کلی RAIDسخت افزاری بهتر از نرم افزاری می باشد و کنترل آن بسیار بالا تر است .
در اینجا به توضیح Raid3 میپردازیم :
در این Raid تعداد بالایی دیسک داریم و یک دیسک به parity اختصاص داده میشود مثلا سه دیسک داریم که در دیسک اول یک دیتا و در دیسک دوم هم یک دیتا و دیسک سوم به عنوان parity دیتای دو دیسک دیگر را در خودش نگه میدارد و اگر به طور مثال دیسک دوم از بین برود از طریق parity میتوان اطلاعات دیسک دوم را برگرداند .
این پیکربندی نیاز به حداقل سه دیسک جداگانه دارد: دوتا برای جداکردن داده هاو یکی برای ذخیره سازی بیت های باس.
دیسک ها باید هماهنگ شوند بنابراین عملیات خواندن و نوشتن پیوسته (R/W) میتواند به خوبی اجرا گردد. با این حال عملیات تصادفی R/W ممکن است پروسس های قابل توجهی را تجربه کند. به لحاظ واقعی ، به دلیل محاسبات کلمات مورد نیاز سرعت خواندن بسیار بیشتر از سرعت نوشتن است.
در اینجا به تفاوت Raid 3 با Raid 5 میپردازیم:
Raid 3 یک هارد از سه هارد را به صورت سخت افزاری برای ذخیره ی کل اطلاعات دو هارد دیگر اختصاص میدهد اما Raid 5 یک سوم از هر هارد را برای ذخیره ی اطلاعات درنظر میگیرد و در واقع از منابع و سخت افزار اختصاصی برای RAID کردن استفاده نمی کند .
مزایای Raid3:
توانایی بالا برای انتقال مقدار زیادی داده
مقاومت در برابر شکست دیسک
معایب Raid3:
درصورتی که یک انتقال فایل کوچک مورد نیاز باشد ممکن است به دلیل پیکربندی دشوار زمان اجرا بیش از حد باشد.
ممکن است خرابی دیسک ها به طور قابل توجهی باعث کاهش توان مصرفی شود.
با مقالات Server.ir همراه باشید