در مقالات قبلی به معرفی انواع هکرها و هکرهای کلاه سفید پرداختیم و در این مقاله قصد داریم تا با تاریخچه هک آشنا شویم. با ما همراه باشید.
زمانی که اینترنت در سال 1960 ساخته شد، برای چندین هزار محقق به عنوان یک شبکه کامپیوتری انقلابی شناخته میشد. برای ساخت چنین شبکه سریع و قابل اعتمادی، از ابتکارهای زیادی استفاده شد و توسعهدهندگان آن نیز توجه زیادی به معیارهای امنیتی این شبکه کردند و بیشتر این توجه برای مقابله با تهدیدات نظامی و اختلالگرهای قدرتمند احتمالی در آینده بود.
در آن زمانها، اینترنت به عنوان یک آرمانشهر شناخته میشد و هیچکس این احتمال را نمیداد که خطر اصلی در مقابل کاربران این شبکه خود کاربران آن باشند.
شاید چنین به نظر میرسد که امکان این است که تقصیر را گردن توسعه دهندگان اینترنت بیاندازیم که معیارهای امنیتی بالایی را در آن اجرا نکردند. اما واقعیت این است که حتی با پیشرفت بسیار زیاد از دهه 60 میلادی در این زمینه، امروزه نیز ما همچنان معیارهای امنیتی مناسب را نداریم.
اگر شما به افزایش دانش خود درباره حملات امنیتی و محافظت از سیستم خود در برابر این حملات علاقهمند هستید، میتوانید مقاله های قبلی ما در رابطه با محافظت ویندوز سرور در برابر حمله به DNS Server و 21 نکته امنیتی سرور برای ایمنسازی سرور را مطالعه کنید.
شروع دوران هک
در سال 1957 دنیا با اختلالگری مجازی آشنا شد. یک کودک 7 ساله نابینا به اسم جو انگریسیا(Joe Engressia) توانست در سیستم تلفن خودکار AT&T مداخله کند و این شروعی بر دنیای هک و هکرها بود.
اصطلاح “هکر” در دهه 60 میلادی در آزمایشگاههای هوشمصنوعی MIT معرفی گردید که به دستهای از افرادی که در زمینه برنامهنویسی با زبان FORTRAN تخصص داشتند، اشاره داشت.
دهه 70 میلادی نیز شاهد برخی اختلالگریهای مجازی بود. یکی از موارد قابل توجه آنها، به یکی از دوستان جو انگریسیا مربوط بوده است که به لقب Captain Crunch معروف بود و فردی بود که راهی برای گرفتن تماسهای از راه دور به طور رایگان پیدا کرده بود.
در دهه 80 میلادی هکربودن به این معنی بود که فرد متعلق به یک گروه منحصربفرد است. در آن زمان گروههایی مانند Chaos Computer Club در آلمان و Legion of Doom در آمریکا به عنوان گروههای هکر قابل توجه بودند.
لن مورفی(Ian Murphy) ملقب به Captain Zip تبدیل به اولین فردی شد که دستگیر و به جرائمسایبری محکوم شده است. دلیل آن هککردن کامپیوترهای AT&T و تغییر زمان ساعت داخلی آنها بود.
در 2 نوامبر سال 1988 فردی به نام رابرت تپن موریس(Robert Tappan Morris) یک کرم(Worm) منتشر کرد که بعدها به نام the Morris Worm شناخته شده است. این کرم جزء اولین کرمهایی بود که باعث آلودهشدن کامپیوترهای متصل به اینترنت شده است و به عنوان یک رویداد تاریخی و البته بدنام شناخته میشود. این اولین نفوذ امنیتی بود که با تحتتاثیر قراردادن گستره بزرگی از کاربران که در آن زمان به گستردگی امروزه نبودند، جامعه اینترنت را به لرزه درآورد و توجه زیادی از سمت رسانهها جلب کرده بود.
دهه 90 میلادی
دهه 1990 میلادی دهه مهمی برای هکرها و تصویر آنها در جامعه بود. زمانی که عملیات سرکوب Sundevil معرفی شد. این سرکوب توسط مامورهای یک سازمان مخفی صورت گرفت و شامل بازجویی و دستگیری افرادی که به سرقت کارتهای شناسایی و کلاهبردارهای تلفنی مرتبط بودند، بود. این عملیات توانست به نوعی نسل هکرها را منقرض کند و این را مدیون این بود که اعضای گروه هکرها با گزارشدادن یکدیگر از سمت این سازمان مصونیت به دست میآوردند.
در همین دهه یک گروه هکر روسی شروع به حملهای هماهنگشده به بانک محلی و سرقت 10 میلیون دلار کرد؛ پولی که بعدا از طریق رئیس روسی آنها ولادیمر لوین(Vladimir Levin) به بانکهای سراسر جهان منتقل شد.
تا پایان دهه 90 هکرها توانستند با حضور حولمحور شبکه جهانی وب(World Wide Web)، به هککردن و حمله به وبسایتهای متعلق به وزارت دادگستری آمریکا، نیرویهوایی آمریکا، CIA و پایگاه کامپیوتری نیرویهوایی آمریکا در گوام بپردازند.
همراه با این که دهه 90 میلادی دهه مهمی برای هکرها بود، این دهه یک دوره حیاتی برای امنیت کامپیوترها نیز بوده است، این دوره زمانی بود که پچهای زیادی برای درستکردن باگهای پیداشده در سیستمهای عملیاتی ویندوز انتشار پیدا کرد.
قرن 21ام
آغاز قرن 21ام، منجر به معرفی روشهای جدید، خلاقانهتر و پیچیدهتری برای هک کردن شد.
در ابتدای این قرن، کرم ILOVEYOU توانست میلیونها کامپیوتر را آلوده کند و آن را به یکی از آسیبزنندهترین کرمهای شناختهشده تا به امروز تبدیل کرد.
یکی دیگر از قدمهای مهم برای جامعه هکرها و همه جهان، در سال 2003 اتفاق افتاد؛ زمانی که یک گروه غیرمتمرکز آنلاین به نام Anonymous تاسیس شد.
در طی سالها، روشهای جدیدی برای طراحی کرمها(Worms) برای تخریب دادهها به وجود آمد و از طریق ایمیل بین کاربران منتقل میشد. کرم Melissa یکی از اولین کرمهایی بود که به این صورت گسترش یافت و این کار را با خود از طریق ایمیل در طی بهار سال 1999 انجام داد.
همچنین ما در این دوران شاهد حملههای phishing در دفتر وزیر دفاع نیز بودیم که شامل به سرقترفتن اطلاعات دفاع آمریکا، حمله به پنتاگون و سرورهای متعلق به کلیسای علمشناسی بوده است. نتیجه این حملههای امنیتی، اطلاعات محرمانهای بود که در سراسر اینترنت پخش شد.
جمعبندی
در طول تاریخ بسیاری از معروفترین وبسایتهای جهان و پلتفرمهای رسانههای مجازی در گذشته هک شدهاند و اطلاعات خصوصی میلیونها کاربر در معرض خطر بوده است. خوشبختانه، تلاشهای زیادی برای ساخت و استفاده از سیستمهای امنیتی غیرقابلنفوذ و معرفی آنها به کاربران در فضای اینترنت شده است و امیدواریم تا در آینده با پیشرفت دانش و سیستمهای امنیتی، شاهد آسیبپذیری کمتری نسبت به حملات امنیتی باشیم.
در مقالات بعدی به معرفی بزرگترین حملههای امنیتی تاریخ خواهیم پرداخت، پس با مقالات server.ir همراه باشید…