ریدایرکت 301 چیست؟
ریدایرکت 301 راهی برای انتقال کاربران و موتورهای جستجو به URL متفاوتی از آدرس اصلی است. درواقع اگر به دنبال روشی هستید که کاربران و موتورهای جستجو را به آدرس دیگری هدایت کنید، بهترین روش ریدایرکت 301 است که این کار را به صورت دائمی برای شما انجام میدهد. تاثیر ریدایرکت 301 بر سئو از بحثهای داغ بین کارشناسان این حوزه است که در این مطلب به صورت کامل به بررسی هرآنچه باید درباره ریدایرکت 301 چیست بدانید میپردازیم. پس با تیم تخصصی سرور دات آی آر همراه باشید.
مقدمه ای بر ریدایرکت 301
ریدایرکت 301 نشاندهنده انتقال دائمی یک صفحه وب از آدرسی به آدرس دیگر است. انتخاب عدد 301 هم در این نوع از ریدایرکت درواقع به کد وضعیت HTTP صفحه هدایت شده اشاره دارد. در یک مثال ساده تصور کنید آدرس blog.test.com به test.com/blog تغییر مسیر داده شود.
ریدایرکت 301 به مرورگر میگوید این صفحه قرار است به صورت دائمی منتقل شود. هنگامی که یک URL به طور دائم تغییر کند و یا به هر دلیلی حذف شود، با استفاده از ریدایرکت 301 میتوان کاربران را به صفحه دیگری با آدرس جدید منتقل کرد.
ریدایرکت 301 یکی از مهمترین روشها برای انتقال دائمی یک صفحه به آدرس جدید است. این نوع ریدایرکت به موتورهای جستجو اعلام میکند که صفحهی موردنظر برای همیشه به آدرس جدید منتقل شده و تمام اعتبار سئوی آن نیز منتقل میشود. با این حال، تاثیر هاستینگ بر سئو سایت را نباید نادیده گرفت، زیرا انتخاب یک هاست با کیفیت و پایدار میتواند بر سرعت بارگذاری، امنیت و در نهایت رتبهبندی سایت در نتایج جستجو تأثیر بگذارد.
معمولا این نوع ریدایرکت برای سئوی سایت خیلی مناسب تشخیص داده میشود؛ چرا که تا 99 درصد از ارزش لینک از دست رفته به لینک جدید منتقل میشود. نحوه کار ریدایرکت 301 خیلی آسان است. تصور کنید که یک بازدیدکننده URL موردنظر خود را در مرورگر سرچ کند یا روی لینک در صفحه موجود کلیک کند.
سرور میزبان سایت درخواست شده را از مرورگر دریافت میکند و متوجه میشود که یک تغییر مسیر یا ریدایرکت در URL انجام شده است. در این شرایط سرور یک کد وضعیت HTTP را به مرورگر میفرستد. سپس مرورگر دستورالعملها را از سرور دریافت میکند و URL جدید را به کابر نمایش میدهد.
تفاوت ریدایرکت 301 با سایر ریدایرکت ها
ریدایرکت 301 به این معنی است که شما به طور دائم یک URL را به URL دیگری تغییر مسیر میدهید. یعنی شما به طور خودکار بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو را از صفحه وب A به صفحه وب B هدایت میکنید؛ بدون اینکه برای آنها مشکلی ایجاد کنید. اما انواع دیگری از ریدایرکت نیز وجود دارند:
ریدایرکت 302
ریدایرکت 302 URL را به طور طور موقت به آدرس دیگری جابهجا میکند. از نظر کاربران ریدایرکت ممکن است مشابه با 301 به نظر برسد، زیرا در هر دو نوع، به محض سرچ کردن URL قدیمی به URL جدید هدایت میشوند.
اما تفاوت ریدایرکت 301 با 302 در این است که در ریدایرکت 302 موتورهای جستجو میدانند که این تغییر مسیر URL موقتی است و URL قدیمی کاربرد خود را به زودی خواهد داشت. این یعنی اینکه گوگل URL اصلی را در یک فهرست نگه میدارد و آن را با آدرس جدید جایگزین نمیکند.
ریدایرکت 303
ریدایرکت 303 هیچ گونه هدفی در راستای بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو ندارد بلکه برای زمانی کاربرد دارد که صفحه مجددا توسط کاربر بازخوانی شود. در این شرایط برای جلوگیری از انتقال چندباره دادهها و ارسال مجدد فرمها از ریدایرکت 303 استفاده میشود.
برخلاف 301، ریدایرکت 303 هیچ تاثیر خاصی بر بهینهسازی سایت و انتقال اعتبار سئویی ندارد و این ریدایرکت بیشتر به دلیل نیازهای فنی و مدیریت فرمها به کار میرود.
ریدایرکت 307
ریدایرکت 307 شبیه به همان ریدایرکت 302 است به این معنا که تغییر مسیر به صورت موقت انجام میشود. تفاوت اصلی در نحوه مدیریت دادههایی است که همراه با درخواست ارسال میشود. به عبارتی تفاوت کلیدی بین ریدایرکت 302 با 307 این است که 307 کد وضعیت یا Status Code را تغییر نمیدهد. به صورت کلی استفاده از ریدایرکت 302 رایجتر است اگرچه استفاده از هیچ کدام از ریدایرکتها تفاوت زیادی از نظر سئو ایجاد نمیکند.
کاربردهای ریدایرکت 301
ریدایرکت 301 به دلایل مختلفی میتواند انجام شود. اما دلیلی که باعث میشود کارشناسان ریدایرکت 301 را دوست داشته باشد این است که این نوع تغییر مسیر با سئوی سایت هماهنگی بالایی دارد و معمولاً باعث میشود جایگاه صفحه در نتایج جستجو حفظ شود. معمولاً مدیران سایتها به دلایل مختلفی از ریدایرکت 301 استفاده میکنند:
رفع خطای 404
اگر به هر دلیل قصد دارید یک صفحه را از سایت خود حذف کنید، احتمالاً کاربران شما قرار است با ارور 404 روبرو شوند. برای جلوگیری از این اتفاق و به منظور بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو میتوانید با استفاده از ریدایرکت 301 کاربران را به یک آدرس جدید با اطلاعات مرتبط منتقل کنید.
تغییر دامنه
زمانی که به هر دلیل قصد داشته باشید نام دامنه خود را تغییر دهید با استفاده از ریدایرکت 301 میتوانید اعتبار URLهای خود را به URLهای جدید منتقل کنید و از این طریق مراقب سئوی سایت خود باشید.
رفع خطاهای املایی
اگر یک خطای املایی در URL سایت شما وجود دارد، میتوانید با ایجاد یک URL جدید و استفاده از ریدایرکت 301 آن را برطرف کنید. از این طریق شما میتوانید کاربران URL اشتباه را به آدرس صحیح و جدیدی هدایت کنید بدون اینکه اعتبار لینک از بین برود.
ریدایرکت 301 نه تنها برای حفظ اعتبار سئوی صفحات حذفشده یا تغییر مسیر دادهشده کاربرد دارد، بلکه میتواند در بهینهسازی ساختار سایت نیز مؤثر باشد. اگر به دنبال بهبود عملکرد سایت وردپرسی خود هستید، مقاله 7 روش بهبود سئو سایت در وردپرس میتواند به شما کمک کند تا رتبه بهتری در نتایج جستجو کسب کنید. استفاده از ریدایرکتهای درست، بهینهسازی سرعت، و بهبود لینکسازی داخلی از جمله اقداماتی هستند که تأثیر مثبتی بر سئو سایت دارند.
تاثیر ریدایرکت 301 بر سئو
به کارگیری ریدایرکت 301 موجب میشود صفحهای که به آدرس جدید منتقل میکنید با اعتباری که نزد موتورهای جستجو دارد منتقل شود. همچنین موتورهای جستجو میتوانند تشخیص بدهند که آدرس قبلی شما بنا به هر دلیلی به یک آدرس جدید منتقل شده است. در این شرایط دیگر لازم نیست نگران از دست دادن رتبه خود در نتایج جستجوی گوگل باشید.
از طرفی همانطور که متوجه شدید یکی از کاربردهای ریدایرکت 301 زمانی است که کاربران سایت، در یک صفحه با ارور 404 روبرو شدهاند. این موضوع میتواند تاثیر منفی بر تجربه کاربری آنها از حضور در سایت شما داشته باشد. اما با به کارگیری ریدایرکت 301 میتوان به راحتی این مشکل را نیز حل کرد.
نحوه پیاده سازی ریدایرکت 301
شما میتوانید ریدایرکت 301 را با روشهای مختلفی ایجاد کنید. اگرچه برای اکثر روشهایی که در ادامه مطرح شده است، نیاز به دانش فنی دارید، اما لازم نیست نگران باشید. برای حل این مشکل میتوانید از کارشناسان ما راهنمایی بگیرید.
روش استاتیک ریدایرکت در فایل htaccess
بهترین راه برای ریدایرکت 301 از طریق فایل htaccess است. کافیست فایل htaccess. را از طریق مدیریت فایل کنترل پنل خود پیدا کنید و کد زیر را به عنوان یک خط جداگانه در فایل اضافه کنید:
Redirect 301/old-page.html https://www.yourdomainname.com/new-page.html
ریدایرکت در وردپرس
برای انجام ریدایرکت در وردپرس بهترین کار این است که افزونههایی که برای این کار طراحی شدهاند استفاده کنید. بهترین افزونههای وردپرس برای ریدایرکت 301 عبارتاند از:
- افزونه Simple 301 Redirects
- افزونه SEO Redirection Plugin
- افزونه Redirection
- افزونه Rank Math SEO
- افزونه Yoast
روش داینامیک کد HTML
انجام ریدایرکت 301 در HTML نیز ممکن است. برای این کار کافیست کد را در فایل هدر بین خطوط قرار می دهید.
<meta http-equiv=”refresh” content=”0;URL=’http://www.yourdomainname.com/new-url.html'” />
روش داینامیک کد JavaScript
با استفاده از جاوا اسکریپت نیز امکان ریدایرکت وجود دارد. البته این کار توسط کارشناسان توصیه نمیشود. زیرا کد وضعیت HTTP وجود ندارد در نتیجه موتورهای جستجو واکنش متفاوتی به این تغییر مسیر نشان میدهند.
- استفاده کد درون تگ Body به صورت خلاصه :
<body onload=”window.location = ‘http://example.com/'”>
- استفاده کد درون بلاک اسکریپت :
// Simulate a mouse click:
window.location.href = “http://example.com”;
// Simulate an HTTP redirect:
window.location.replace(“http://example.com”)
بهترین شیوهها و نکات کلیدی در استفاده از ریدایرکت 301
در هنگام انجام ریدایرکت و بعد از آن باید نکات فنی مهمی را در نظر داشته باشید. برای مثال در خصوص لینکسازیهای داخلی با وجود اینکه ریدایرکت 301 به سئوی کمک میکند اما بهروزرسانی لینکهای داخلی برای اشاره مستقیم به URL جدید کارآمدتر است. برای لینکهای خارجی نیز بهترین کار این است که پیوندهای خارجی را بهروز کنید تا مستقیماً به URL جدید اشاره کنند.
پس از تنظیم ریدایرکتها، آنها را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که درست کار میکنند. ابزارهایی مانند Screaming Frog میتوانند به شما در این زمینه کمک کنند.
همچنین لازم است که به طور مرتب خطاهای 404 را با استفاده از ابزارهایی مانند سرچ کنسول بررسی کنید. این کار هم تجربه کاربری سایت را بهینه میکند و هم این اطمینان را به شما میدهد که ریدایرکتها درست کار میکنند.
مطمئن شوید که حلقههایی ایجاد نمیکنید که در آن یک URL به آدرس دیگری هدایت میشود و سپس به URL اصلی (A > B > A) هدایت میشود؛ چرا که این کار تجربه کاربری سایت شما را ضعیف میکند و میتواند موتورهای جستجو را سردرگم کند.
در آخر اگرچه ریدایرکت 301 ارزش صفحات سایت شما را حفظ و به آدرس جدید منتقل میکند اما اگر خیلی از آن استفاده کنید ممکن است آپتایم کاهش پیدا کند. بنابراین از ریدایرکتهای غیرضروری خودداری کنید.
ریدایرکت 301 یکی از بهترین روشها برای حفظ ارزش سئوی صفحات و جلوگیری از ایجاد خطای 404 است. اما در کنار مدیریت صحیح ریدایرکتها، سرعت و پایداری سایت نیز نقش مهمی در سئو دارد. استفاده از سرور مجازی با پهنای باند عالی میتواند تأثیر قابلتوجهی بر عملکرد سایت بگذارد، زیرا پهنای باند مناسب و سرور پایدار باعث کاهش زمان بارگذاری صفحات و بهبود تجربه کاربری میشود، که در نهایت به بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو کمک میکند.
اشتباهات رایج در ریدایرکت 301
خطاهای رایج در انجام ریدایرکت 301 وجود دارد. برای جلوگیری از تکرار این خطاها بهتر است با آنها آشنا شوید. اگر به هر دلیلی میخواهید ریدایرکت انجام دهید، میتوانید برای دریافت راهنمایی بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
رایجترین اشتباهات در ریدایرکت 301 را میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید.
خطاهای رایج در ریدایرکت 301 | دلیل بروز خطا | راهکار رفع خطا |
زنجیره ریدایرکت | زمانی که به جای یک ریدایرکت مستقیم به صفحه نهایی به صفحات متعدد ریدایرکت میکنید. | اصلاح ریدایرکتها به گونهای که مستقیماً به صفحه نهایی منتقل شوند. |
حلقه ریدایرکت | زمانی که ریدایرکتها را به صورت حلقوی به یکدیگر ارجاع میدهید. | شناسایی و حذف حلقه ریدایرکت با بررسی دقیق تنظیمات |
ریدایرکت به صفحه 404 | ریدایرکت را به صفحهای که وجود ندارد انجام میدهید. | اصلاح ریدایرکت به صفحه موجود و مرتبط |
ریدایرکت موقت (302) به جای دائمی (301) | زمانی که برای ریدایرکت دائمی اشتباها از 302 استفاده میکنید. | تغییر ریدایرکت از 302 به 301 |
ریدایرکت نادرست در فایل htaccess | زمانی که کد ریدایرکت را در فایل htaccess اشتباه وارد میکنید. | بررسی و اصلاح کد ریدایرکت در فایل htaccess |
جمع بندی
همانطور که متوجه شدید ریدایرکت 301 یک تغییر مسیر از URL به URL دیگر است. با این کار میتوانید مطمئن باشید که بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو با موفقیت از صفحات A به B هدایت میشوند، بدون اینکه سئوی سایت شما آسیبی ببیند. به ویژه برای زمانهایی که به هر دلیل صفحهای از سایت شما حذف شده و میخواهید کاربران محتوای آن را در آدرس جدیدی داشته باشند، ریدایرکت 301 برای شما کاربردی خواهد بود.
اگر هنوز هم سوالی درباره ریدایرکت 301 چیست و چه تاثیری بر سئوی سایت دارد، دارید بهترین کار این است که سوالات خود را برای ما کامنت کنید و در سریعترین زمان ممکن پاسخ خود را دریافت کنید.
خرید راحت هاست و سرور مجازی از سرور دات آی آر
همانطور که گفتیم یکی از مهم ترین فاکتور ها در سئو سایت پایین بودن سرعت لود سایت کسب و کار شما می باشد. اما ما در سرور دات آی آر چالش خرید سرور مجازی و هاست رو به طور کامل برای شما بر طرف کردیم اگر برای بار اولی هست که قصد دارید هاست وردپرس سریع خریداری کنید، می توانید به راحتی با کارشناسان سرور دات آی آر تماس بگیرید تا بهینه ترین پلان را بسته به نیاز کسب و کار خود خریداری کنید.