در این مقاله در ادامه مقالات سرور به توضیح هارد SSD می پردازیم.
هارد های HDD که به احتمال زیاد با آنها آشنا هستید و قطعا یک نسخه از آنها بر روی کامپیوتر خانگی شما نصب بوده است، دارای یک سیستم و یا ساختار متحرک می باشند، به این صورت که اطلاعات بر روی دیسک های دایره ای شکل ذخیره شده و سپس برای بازخوانی به کمک یک بازوی متحرک اطلاعات از روی این دیسک ها خوانده می شود، که از نظر تشابه ظاهری مانند گرامافون ها هستند.
اما هارد های SSD دیگر از ساختار متحرکی استفاده نمی کنند و همانند فلش مموری ها بوده و اطلاعات آن ها بر روی تراشه ها ذخیره می شوند. از مزایای هارد های SSD سرعت بالای آنها می باشد که به همان دلیل عدم نیاز قطعه متحرک نسبت به HDD هاست اما به دلیل نوع ساختار ذخیره سازی مشابه با فلش مموری ها، فضا های کمتری از این هارد ها به نسبت هارد های HDD وجود دارد و برای مثال در صورتی نیاز به 2 ترابایت فضا نمی توان آن را با یک هارد SSD تجربه کرد. همچنین به دلیل نوع تکنولوژی آن ها، دارای قیمت بسیار بالاتری نیز هستند در نتیجه در مواردی که نیازی به سرعت بالا برای خواندن اطلاعات نباشد، به صرفه تر است که از همان هارد ها سبک HDD یا هارد های SATA استفاده شود.
هارد های SSD در بازار امروزی بیشتر بر روی لپ تاپ ها و نوت بوک ها مشاهده می شوند و همچنین در دنیای وب هاستینگ نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند، زیرا در سرور ها به دلیل زیاد بودن حجم اطلاعات و همینطور نیاز به دسترسی آنی به اطلاعات، لازم است که هارد ها دارای سرعت مناسبی باشند. به همین دلیل از هارد های SSD و SAS استفاده بیشتر می شود که با هارد SAS نیز در مقالات بعدی آشنا خواهیم شد.
یکی از انواع کاربری هارد های SSD نیز اینگونه است که به دلیل هزینه ی بالای این هارد ها به صورت ترکیبی از آن ها استفاده می شود. به این شکل که یک هارد SSD با حجم کمتر برای استفاده های مهم تر مانند نصب سیستم عامل استفاده می شود و برای ذخیره ی باقی اطلاعات از هارد های SATA استفاده می کنند.
با دانشنامه Server.ir همراه باشید.