سرور ساعتی ایران و خارج + تست رایگان

Load Balancing چیست؟

در مرکز محتوای سرور دات آی آر

وب سایت ها و برنامه های مدرن ترافیک زیادی ایجاد می کنند و به طور همزمان درخواستهای زیادی را پاسخ میدهند.

Load Balancing با ایجاد یک توازن و کنترل بار سرور ها کمک میکند که این وب سایتها و اپلیکیشن ها در زمانی که تعداد درخواستها بالا می رود از دسترس خارج نشوند و همچنان با سرعت و پایداری مناسب درخواستها را مدیریت نمایند و پاسخ دهند.

 

Load Balancing چیست؟

 

Load Balancing ترافیک بالای شبکه را در چندین سرور توزیع می کند، درخواستهای ارسال شده از سمت کاربران را به گونه ای مدیریت می کند تا به صورت متوازن در بین

این سرور ها ارسال گردد و بار سرور ها همواره به صورت هماهنگ افزایش پیدا کند. Load Balancing بر حسب لایه طبقه بندی می شود ،لایه های 4-7 در مدل هفت لایه

اتصال سیستم باز (OSI) اعمال می شود. قابلیت های آن عبارتند از:

L4:

هدایت ترافیک بر اساس داده های شبکه و پروتکل های لایه به عنوان مثال ، آدرس IP و پورت TCP.

L7:

اضافه شدن جابه جایی محتوا در Load Balancing .

GSLB:

قابلیت های L4 و L7 را به سرورهای سایت های مختلف گسترش می دهد.

 

چرا Load Balancing مهم است؟

Load Balancing برای حفظ جریان اطلاعات بین سرور و کاربرضروری است ، از مزیت های Load Balancing میتوان به:

کمک به ایجاد پایداری در ارتباط:

یک وب سایت یا برنامه باید حتی در مواقعی که بازدید زیاد است و منابع بالایی از سرور درگیر است ، UX خوبی ارائه دهد.

Load Balancer در بهینه سازی مصرف منابع در اختیار گذاشتن منابع مورد نیاز برنامه ی در حال اجرا و جلوگیری از بالا رفتن بار سرور ، ترافیک را کنترل می کنند. به این ترتیب ، عملکرد وب سایت در بهترین حالت ممکن حفظ می شود.

دسترسی

دلیل دیگری که استفاده از Load Balancing را مهم میکند این است که در بازه های مشخص زمانی وضعیت ارتباط بین Load Balancer و هاست های میزبان بررسی

میگردد که به درستی درخواستهای ارسالی را دریافت کنند و در صورتی که هاستی با مشکل مواجه باشد و یا در دسترس نباشد load balancer ها درخواست های

ارسالی به آن هاست را به هاست در دسترس دیگر هدایت میکنند.

امنیت

Load Balancing در اکثر برنامه های مدرن در حال تبدیل شدن به یکی از الزامات است ، به خصوص با داشتن ویژگی های امنیتی که این تکنولوژی در میزبانی های ابری  به کاربران ارائه می دهد. به عنوان مثال در Load Balancing در زمانی که سایت تحت حمله باشد Load Balancer ترافیک این حمله را به جای هدایت به سرور اصلی به یک ارائه دهنده ی خدمات ابری عمومی منتقل می کند تا سرور از ازین حمله مستثنی باشد.

آنالیز تعداد بازدید:

Load Balancer ها با آنالیز بازدید های یک وب سایت الگوی آماری بازدید را ایجاد میکند و به سازمان این قابلیت را میدهد که به منظور مدیریت بهتر دسترسی به سایت مطابق این آنالیز عمل کند.

 

انواع Load Balancing :

  • برپایه سخت افزار
  • برپایه نرم افزار
  • بربستر ابری
  • مجازی

الگوریتم های مورد استفاده در Load Balancing :

Round Robin:

درخواست ها را به ترتیب به اولین سرور موجود توزیع می کند و پس از اتمام آن سرور را به انتهای صف منتقل می کند. الگوریتم Round Robin برای مجموعه سرورهای برابر استفاده می شود ، اما بار موجود در سرور را در نظر نمی گیرد.

Least Connections:

الگوریتم ارتباطات حداقل شامل ارسال یک درخواست جدید به سرور کم مشغله است. کمترین روش اتصال هنگامی استفاده می شود که اتصالات مداوم توزیع شده ناهموار زیادی در مجموعه سرور وجود داشته باشد. در این الگوریتم درخواست جدید به سروری که کمتر زیر بار می باشد ارسال میگردد.

حداقل زمان پاسخ :

در این الگوریتم درخواست ها را به سروری که دارای کمترین درخواست های فعال می باشد و بالاترین زمان پاسخدهی را دارد ارسال میکند. سرعت پاسخگویی میزان بارگذاری سرور را نشان می دهد.

HASH:

الگوریتم Hash بر اساس یک کلید تعیین شده تعیین می کند که کجا درخواست ها را توزیع کند ، مانند آدرس IP مشتری ، شماره پورت یا URL درخواست.

Custom Load:

الگوریتم Custom Load از طریق SNMP (پروتکل مدیریت شبکه ساده) درخواست ها را به سمت سرورهای خاص هدایت می کند. سرپرست بار سرور را برای متعادل کننده بار تعریف می کند تا هنگام مسیریابی پرسش (مثلا CPU و حافظه و زمان پاسخ) در نظر گرفته شود.

 

با تشکر از همراهی شما برای مشاهده ی مقاله های بیشتر میتوانید به بخش مقالات مراجعه بفرمایید.

اشتراک گذاری در linkedin

به تیم متخصص ما اعتماد کنید!

تخفیف مخاطبین مرکز محتوا: Blog01

از کد Blog01 می‌تونید برای خرید اشتراک خدمات سرور مجازی و هاست استفاده کنید و از %10 تخفیف تو سفارش این خدمات بهره‌مند بشید!

محتوای مقاله مفید بود؟

0 0 رای ها
این مقاله چطور بود؟
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها