سرور ساعتی ایران و خارج + تست رایگان

سیستم عامل چیست؟

در مرکز محتوای سرور دات آی آر

در این مقاله قصد داریم درباره سیستم عامل صحبت کنیم و شما را با ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و کاربردهای آن آشنا سازیم.

سیستم عامل

PC مخفف Personal Computer یا همان کامپیوتر شخصی، ترکیبی از سخت‌افزارها و نرم‌افزارها است.

سخت‌افزار یعنی آن بخش از سیستم که قابل لمس و دیدن باشد مانند صفحه کلید، مانیتور و دیگر قسمت‌های مهم همچون فضای حافظه (Hard drive)، رم و CPU CPU مهم‌ترین بخش سیستم یا کامپیوتر و ریز تراشه‌ای است که نرم‌افزارها را اجرا می‌کند)و نرم‌افزارها آن بخشی است که شما توانایی دیدن و لمس آن‌ها را ندارید.

سیستم عامل چیست؟

Operating System یا سیستم عامل یا به اختصار OS، نرم‌افزار سیستمی است که منابع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری کامپیوتر را مدیریت می‌کند و خدمات مشترکی را برای برنامه‌های کامپیوتری ارائه می‌دهد.

سیستم عامل سعی در تنظیم نرم‌افزار و سخت‌افزار به گونه‌ای دارد که بتوانند با هم امور را به خوبی انجام دهند. در واقع این نرم‌افزار، تمام سخت‌افزارها را مدیریت می‌کند و با دستور شما خواستتان را اجرا می‌کند. این دستورات را شخص کاربر با کلیک کردن بر روی گزینه‌ها و یا تایپ متن‌ها به نرم‌افزار می‌دهد.

لینوکس همانند یونیکس، ویندوز ویستا، ویندوز 7 و … و مدلی بعد از یونیکس است. یک سیستم عامل آن چیزی است که به هر کامپیوتری ویژگی‌های منحصر به فردی می‌بخشد. مثلا همانطور که در یک کامپیوتر ویندوز نصب و اجرا می‌شود، در کامپوتر مشابه دیگر هم می‌توان لینوکس را نصب و اجرا نمود. یکی از مهم‌ترین وظایف OS، بارگزاری (Load) نرم‌افزارها از طریق هارد به Memory است تا پردازنده بتواند نرم‌افزار را پردازش و اجرا نماید. تمامی فعالیت‌هایی که شما به وسیله کامپیوتر خود انجام می‌دهید، به خاطر توانایی‌های OS است. به گونه‌ای که در صورت بروز مشکلی در آن، سیستم از کار افتاده و شما مجبور به reset کردن سیستم خواهید شد که خوشبختانه این اتفاق برای سیستم عاملی همچون لینوکس خیلی کم پیش می‌آید.

لینوکس یک OS چند کاربره محسوب می‌شود زیرا چندین کاربر به طور هم زمان می‌توانند چندین برنامه را اجرا کنند. امروزه اکثر سیستم عامل‌ها چند کاربره هستند اما در زمان‌های گذشته این امکان یک امتیاز بزرگ برای ارائه دهندگان آن محسوب می‌شد.

ویژگی‌های سیستم عامل

از جمله ویژگی‌های مشترک سیستم عامل‌های مختلف می‌توان به مدیریت پردازش‌ها، وقفه، مدیریت حافظه، سیستم فایل، درایورهای دستگاه‌ها، شبکه، امنیت و ورودی-خروجی اشاره کرد.

وظایف سیستم عامل

سیستم عامل وظیفه شناسایی، پیکربندی و تجهیز کردن برنامه‌های کاربردی با دسترسی مشترک به دستگاه‌های سخت افزاری زیربنایی را برعهده دارد. در اصل OS سه کارکرد اصلی دارد:

  1. مدیریت منابع کامپیوتر از قبیل واحد پردازنده مرکزی، حافظه، دیسک درایوها و پرینترها
  2. برقرار کردن یک رابط کاربری
  3. اجرا و فراهم‌سازی خدمات برای نرم‌افزارهای کاربردی
اشتراک گذاری در linkedin

به تیم متخصص ما اعتماد کنید!

تخفیف مخاطبین مرکز محتوا: Blog01

از کد Blog01 می‌تونید برای خرید اشتراک خدمات سرور مجازی و هاست استفاده کنید و از %10 تخفیف تو سفارش این خدمات بهره‌مند بشید!

محتوای مقاله مفید بود؟

1 1 رای
این مقاله چطور بود؟
اشتراک در
اطلاع از

0 دیدگاه
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

به تیم متخصص ما اعتماد کنید!

تخفیف مخاطبین مرکز محتوا: Blog01

از کد Blog01 می‌تونید برای خرید اشتراک خدمات سرور مجازی و هاست استفاده کنید و از %10 تخفیف تو سفارش این خدمات بهره‌مند بشید!