در این مقاله قصد داریم در خصوص فناوری Hyper-V صحبت کنیم و ببینیم که چه کاربردی دارد. در سال 2008 ماکروسافت Hyper-V را به عنوان یک پلتفرم مجازی ساز معرفی کرده است و هر بار که نسخه جدیدی از ویندوز سرور را معرفی می کند، همراه با آن نسخه جدید Hyper-V را نیز به دنیای فناوری ارائه می دهد. Hyper-V به عنوان یک ویژگی و قابلیتی است که ادمین سرور تصمیم می گیرد که آن را برای کارهای خود بر روی سرور نصب کند و یا این آن را اصلا نصب نکند. در نتیجه وجود آن بر روی سرور ضروری نمی باشد. نسخه دیگری موجود می باشد با نام Microsoft Hyper-V Server که کاربری کاملا مستقلی دارد و نسخه کوچکی از ویندوز سرور بر روی این نرم افزار قرار گرفته است. این نرم افزار دارای GUI می باشد که به کاربر کمک می کند ارتباط نزدیکی را با مجازی ساز خود برقرار کند.
چگونه Hyper-V را نصب کنیم؟
نصب آن به سادگی نصب تمامی برنامه هایی می باشد که داخل ویندوز سیستم خود نصب می کنیم. ابتدا می بایست بررسی نمایید که چه نسخه از ویندوز سرور بر روی سرور شما نصب می باشد. اگر که از ویندوز سرور 2008 و یا جدید تر از آن استفاده می کنید، می بایست که وارد بخش مدیریت سرور شوید و Hyper-V را فعال نمایید، سپس بر اساس دستور العمل نصب آن را انجام دهید.
نکته: در صورتی که ویندوز سرور شما کمتر از 2008 می باشد، حتما می بایست که نسخه ویندوز خود را ارتقا دهید.
پس از این که نصب آن تمام شود، سیستم شما ریستارت می شود. بعد از ریستارت شدن سرور شما می توانید با UI مدیریت Hyper-V آشنا شوید.
آیا برای فعال سازی Hyper-V نیاز به داشتن لایسنس است؟
در صورتی که بخواهید نسخه معمولی آن را نصب نمایید نیازی به داشتن لایسنس نمی باشد ولی زمانی که شما بخواهید که VM های متعددی بر روی سیستم عامل خود داشته باشید قطعا داشتن لایسنس ضروری می باشد. البته در برخی از نسخه های سیستم عامل ویندوز سرور مانند Windows Server 2012 که برای دیتا سنتر می باشد، شما می توانید به تعداد نا محدود VM بسازید. این مزایایی می باشد که خود ماکروسافت برای کاربران خود فراهم کرده است.
امیدواریم این مقاله نیز برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. ما را در بهش مقالات دنبال کنید.