سرویس وب همواره یکی از مهم ترین سرویس های هر مجموعه این میباشد ،در صورت راه اندازی و استفاده از این سرویس ، در مواقعی با http status code ها و خطا هایی مواجه میشوید که ممکن است برای شما ناشناخته باشد
در این بین ، شناختstatus code های پرتکرار و پراهمیت، میتواند کمک شایانی به ما در خصوص تشخیص خطا و یا وضعیت فعلی سرویس بکند .
پس در این صورت تا پایان مقاله همراه ما باشید.
به صورت کلی انواع status code های پرتکرار در خدمات وب به صورت زیر میباشند :
1xx -à informational message
2xx -à success message
3xx -à redirection message
4xx -à client err
5xx -à server err
Status code type 1xx:
برخی از مهمترین status code های این دسته شامل موارد زیر میباشد:
Status code 100 : در بعضی از موارد، زمان بازدید از یک وب سایت ممکن است برای مدت کوتاهی ارتباط شما با وب سرور قطع شود(بنابر دلایل متعددی) ، در چنین شرایطی در صورتی که در مدت زمان کوتاهی ارتباط شما با سرور مجددا برقرار شود ،سرور response code 100 به کلاینت برمیگرداند که به معنی continue (حفظ ادامه ارتباط) میباشد.
Status code 101 (switch protocol) : زمانی رو تصور کنید که شما از سایتی بازدید میکنید و در اون وب سایت محتوایی نظر شمارو جلب کرده و قصد دارید اون رو دانلود کنید.
در چنین شرایطی درصورتی که ادمین وب سایت محتوا مربوطه را در ftp-server بارگذاری کرده باشد، زمانی که قصد دانلود فایل را داشته باشید، پروتکل مورد استفاده شما از http به ftp تغییر میکند و در چنین شرایطی response code 101 را از وب سرور دریافت خواهید کرد.
که به معنای تغییر پروتکل مورد استفاده میباشد.
Response code 102 : چنین response code را زمانی دریافت میکنید ، که به عنوان کاربر درخواستی به سمت وب سرور فرستاده باشید که نیاز به پردازش داشته باشه.
به عنوان مثال ، وارد کرد یوزرنیم و پسوورد لاگین به دایرکتوری خاصی و ..
Status code type 2xx:
در این دسته از response code ها از مهمترین موارد میتوان به :
Response code 200 : یعنی درخواست ما با موفقیت به سمت وب سرور ارسال شد و خطایی مشاهده نشد.
Response code 201 : زمانی response code مورد نظر را دریافت میکنیم که فایلی را با موفقیت در وب سرور upload کرده باشیم.
اشاره نمود.
Status code type 3xx:
دو مورد از پر اهمیت ترین های این گروه شامل:
Response code 302 (move temporery) : به عنوان مثال زمانی که قصد بازدید از وب سایتی را به صورت http دارید ، به صورت موقت و خودکار به پروتکل https ریدایرکت میشوید ، در این حالت response code دریافتی 302 میباشد.
Response code 301(move permenantly) : در این نوع از redirect علاوه بر خوده وب سرور ، روی موتور های جستجو و دیتابیس آن ها نیز rdirect به صورت دائمی انجام میشود.
Status code 4xx : (client side err)
این دسته از respone های معمولا در زمان بروز خطا در ارسال درخواست از سمت کلاینت به وب سرور میباشد و مهم ترین آن ها به صورت زیر میباشد:
Status code 400 (bad request) : بدین معنا میباشد که request ارسالی به سمت سرور از نظر syntax اشکال داشته است و یا به صورت کلی برای وب سرور ناشناخته میباشد.
Status code 401 (unathorized) : زمانی که جهت دسترسی به وب سایت مورد نظر ، نیاز به وارد کردن username & password میباشد و کاربر دسترسی های مربوطه را وارد نکرده و یا اشتباه وارد کرده باشد.
Status code 403 (forbidden) : کاربر از سمت وب سرور شناسایی شده است ولی به دلایل متعددی اجازه دسترسی به محتوا ندارد.
Status code 404 (not found) : مربوطه به زمانی میباشد که کاربر قصد دسترسی به دایرکتوری و یا محتوایی را در سایت دارد که به صورت حقیقی وجود ندارد، در این حالت با خطا 404 ،عدم امکان دسترسی به محتوا مواجه میشود.
Status code 5xx : (server side err)
آخرین گروه پر اهمیت از response code ها گروه 5xx ها هستند که مربوطه به خطا های سمت وب سرور میباشد.
مهم ترین این موارد به صورت زیر میباشد
Status code 500 (internal server err): عمدتا زمانی رخ میدهد که کدی روی وب سرور به زبان های مختلفی php … بارگزاری شده باشد و کد مربوطه محتوی خطا بوده باشد.
Status code 501 (not implemented) : زمانی اتفاق میافتد که درخواست سمت سرور ارسال شده است و سرور امکان پیاده سازی و تشخیص درخواست مربوطه را ندارد.
درصورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از موتور جستجو گوگل نیز بهره جویی نمایید.
امیدواریم محتویات این مقاله برای شما سودمند بوده باشد.
جهت تهیه سرویس سرور مجازی میتوانید از این طریق اقدام نمایید.