سرور مجازی ابری یکی از سرورهای محبوبی است که این روزها مورد توجه قرار گرفته است. این سرور مزایای زیادی دارد و میتواند بسیاری از مشکلات سرورهای فیزیکی را رفع کند. اما باید بدانید این امر بدین معنا نیست که سرورهای ابری هیچ گونه مشکلی ندارند. شناخت مشکلات سرورهای ابری یکی از مهمترین مواردی است که تمامی کسبوکارها در زمان خرید سرور باید مد نظر قرار دهند. این مسئله به آنها کمک میکند در پایان به بهترین شکل تصمیم گیری کنند و در نتیجه، میتوانند بهترین سرور را با توجه به نیازهای خود شناسایی کنند. در ادامه به معرفی مشکلات سرورهای ابری میپردازیم.
قطعی اینترنت
یکی از مشکلات سرورهای ابری وابستگی آنها به اینترنت است. قطعی اینترنت میتواند مشکلاتی را در سرورهای ابری به وجود آورد و عملکرد آنها را تحت تاثیر قرار دهد. وابستگی به اینترنت برای ادامه عملکردهای سرویسهای ابرای حیاتی است و ممکن است باعث بروز مشکلات زیر شود:
-
قطعی دسترسی
اگر اتصال به اینترنت قطع شود، دسترسی به سرورهای ابری نیز قطع خواهد شد و کاربران نمیتوانند به سرویسها و دادههای خود دسترسی پیدا کنند.
-
تأخیر در پاسخدهی
یکی دیگر از مشکلاتی که قطعی اینترنت به وجود میآورد، کاهش کیفیت پاسخ دهی به درخواستهاست و در نتیجه عملکرد سرور به میزان زیادی پایین میآید.
-
تأثیر بر کارایی
سرورهای ابری برای اجرای برنامهها و سرویسها به اتصال اینترنت نیاز دارند. قطعی اینترنت میتواند باعث کاهش کارایی و عملکرد سرورها شود.
اما باید بدانید برای وابستگی به اینترنت که یکی از مشکلات سرورهای ابری است، راهکارهای متعددی وجود دارد. شما میتوانید برای کنترل این مشکل، از اتصالات اینترنت تکرارپذیر استفاده کنید که پایداری بیشتری دارند. همچنین باید دارای اتصالات مختلف اینترنتی باشید که در صورت قطع یکی از آنها به دیگری وصل شوید. مدیریت مناسب پهنای باند از جمله اموری است که به رفع این مشکل کمک میکند و تضمینی برای افزایش کیفیت عملکرد سرورهای ابری است.
زمانی که پهنای باند کافی باشد، پشتیبانی بهتری از سرویسها و کاربران صورت میگیرد. در برخی از موارد، استفاده از دیتاسنترهای مجازی (Data Centers) و یا محلی میتواند باعث ایجاد دسترسیهای بهتری به سرورهای ابری شود. در کنار تمام این موارد، باید بدانید استفاده از سرویس CDN میتواند به بهبود سرعت و پایداری سرورهای ابری کمک کند، زیرا محتواها به طور موقت در سرورهای مختلف جهانی ذخیره میشوند و دسترسی راحتتری را برای کاربران ایجاد میکند.
مشکلات پهنای باند
امروزه، یکی از مشکلات سرورهای ابری مشکلات مرتبط با پهنای باند است. سرورهای ابری برای عملکرد درست به پهنای باند مناسب نیاز دارند تا بتوانند به سرعت به درخواستها پاسخ دهند. اگر پهنای باند محدود یا نامناسب باشد، عملکرد سرورها کاهش مییابد. پهنای باند به میزان دادهها و اطلاعاتی اشاره دارد که میان سرورهای ابری ردوبدل میشوند. کمبود پهنای باند میتواند تأثیرات منفی بر عملکرد، سرعت، و کارایی سرورهای ابری داشته باشد. برخی از مشکلات پهنای باند که به عملکرد سرور آسیب وارد میکنند به شرح زیر هستند:
-
کاهش سرعت
کمبود پهنای باند که یکی از مشکلات سرورهای ابری است میتواند منجر به کاهش سرعت دسترسی به سرویسها و دادهها شود. این موضوع میتواند نارضایتی کاربران را افزایش دهد و در نتیجه مشکلات زیادی در همین راستا به وجود میآید.
-
تاخیر در بارگذاری
زمانی که پهنای باند کافی نباشد، بارگذاری دادهها و محتواها در سرورها به تاخیر میافتد و کابران باید مدت زمان زیادی را منتظر بمانند تا اطلاعات برای آنها ارسال شود.
-
قطعی
کمبود پهنای باند میتواند منجر به قطعی میزان دسترسی به سرورها و سرویسهای ابری شود.
-
تأثیر منفی بر کیفیت تجربه کاربری
در صورتیکه پهنای باند محدود باشد، کاربران نمیتوانند در زمان کوتاه به محتواهای خود دسترسی داشته باشند و در نتیجه مشکلات زیادی برای کاربران رخ میدهد و منجر به تجربه منفی برای آنها میشود. این مسئله یکی از ناخوشایندترین مشکلات سرورهای ابری است.
البته باید بدانید برای رفع مشکل پهنای باند که یکی از مشکلات سرورهای ابری به شمار میرود، راهکارهای متعددی وجود دارد. ارتقا پهنای باند به سرعت میتواند این مشکل را رفع کند و باعث افزایش رضایت کاربران شود.
استفاده از CDN راهکار دیگری است که بار وارده بر پهنای باند را کاهش میدهد و باعث میشود که محتواها با سرعت بسیار زیادی برای کاربران انتقال در دسترس باشند. پیشبینی و مدیریت ترافیک از جمله مواردی است که میتواند از مشکلات کاهش پهنای باند جلوگیری کند. روشهای دیگری که در این راستا پیش روی شما قرار دارند، به شرح زیر هستند:
-
استفاده از تکنولوژیهای فشردهسازی
استفاده از تکنولوژیهای فشردهسازی دادهها، میتواند حجم دادهها را کاهش داده و به افزایش کارایی پهنای باند کمک میکند.
-
مدیریت مصرف داده
بهینهسازی سرویسها و برنامهها به کسبوکارها کمک میکند روش استفاده از پهنای باند را بهینه سازند.
-
پشتیبانی از محدودیتهای ترافیک
تنظیم محدودیتهای ترافیک و اولویتبندی برنامهها و سرویسها، میتواند به مدیریت بهتر پهنای باند کمک کند.
قطعی سرویس ابری
قطعی سرویس ابری یکی از مشکلات سرورهای ابری است که به دلایل مختلفی از جمله به علت مشکلات فنی، عدم پایداری سیستم، اشکال در ارتباطات، مشکلات امنیتی و یا دلایل دیگر رخ میدهد. برخی از مشکلاتی که در اثر قطعی سرویس ابری به وجود میآیند، به شرح زیر هستند:
-
قطعی دسترسی
قطعی سرویس ابری باعث قطع دسترسی کاربران به سرویسها، برنامهها و دادههای ابری میشود و میتواند اثرات منفی و حتی زیانآوری بر فعالیتهای کاربران و سازمانها داشته باشد.
-
توقف کسب و کار
برخی از سازمانها و کسبوکارها باید در طول 24 ساعت به سرور ابری دسترسی داشته باشند. اگر در سرویس ابری قطعی رخ دهد، این کسبوکارها با مشکلات زیادی روبهرو میشوند و حتی ممکن است ضررهای مالی زیادی را تجربه کنند.
-
از دست رفتن دادهها
قطعی سرویس ابری باعث از دست رفتن دادهها یا تغییرات غیرمجاز در دادهها میشود و همین امر عواقب زیانباری را در پی دارد.
با توجه به مواردی که در اینجا مطرح گردید، به خوبی میتوانید حدس بزنید چرا قطعی سرویس یکی از مشکلات سرورهای ابری است. برخی از راهکارهایی که برای این کار پیشنهاد میشوند، به شرح زیر هستند:
-
مراجعه به شرکتهای معتبر سرویسهای ابری
یکی از بهترین راهکارهایی که برای رفع قطعی سرور که به عنوان یکی از مهمترین مشکلات سرورهای ابری شناخته شده است، پیشنهاد میگردد؛ مراجعه به شرکتهای معتبر ارائه دهنده سرورهای ابری است.
-
پشتیبانی از نسخههای پشتیبانیشده
یکی دیگر از روشهایی که به عنوان راهکاری برای قطع سرویس ابری در نظر گرفته میشود پشتیبانی از نرمافزارها و سرویسها است تا از عدم سازگاری با نسخهها جلوگیری شود. شود.
-
بهروزرسانیهای امنیتی
با استفاده از بهروزرسانیهای امنیتی نرمافزارها و سیستمهای ابری میتوانید از آسیبهای بیشتر جلوگیری کنید.
-
راهاندازی شبکه پشتیبانی
راهاندازی شبکه پشتیبانی (Backup Network) میتواند به تضمین دسترسی به سرویسها در صورت قطع شبکه اصلی کمک کند.
-
تدارک منابع اضافی
استفاده از منابع اضافی (مانند پهنای باند و یا سرورهای اضافی) به مدیران امکان میدهد تا در صورت نیاز به تقاضای بیشتر به خوبی سرور را مدیریت کنند.
عملکرد ناپایدار
یکی از مشکلات سرورهای ابری، عملکرد ناپایدار است که میتواند مشکلات و چالشهای زیادی را در شبکه ایجاد کند. عملکرد ناپایدار میتواند منجر به تأخیر در پاسخدهی، کاهش کارایی، قطعی سرویس یا مشکلات دیگر شود.
برخی از مشکلاتی که در اثر عملکرد ناپایدار در سرورهای ابری رخ میدهند، به شرح زیر هستند:
-
تأخیر در پاسخدهی
عملکرد ناپایدار میتواند منجر به تأخیر در پاسخدهی به درخواستها و عملکرد پایینتر سرویسها شود.
-
کاهش کارایی
اگر عملکرد سرورهای ابری ناپایدار باشد، ممکن است کارایی کلی سیستم کاهش یابد و در نتیجه کاربران با نتایج نامطلوبی روبهرو میشوند.
-
قطعی سرویس
عملکرد ناپایدار منجر به قطعی سرویسها و دسترسی به سرورها میشود و همین امر مشکلات مالی زیادی را برای برخی از کسبوکارها به وجود میآورد.
-
خطر از دست رفتن دادهها
عملکرد ناپایدار باعث از دست رفتن یا خرابی دادهها میشود و همین امر عواقب جبرانناپذیری را به همراه دارد.
اکنون متوجه شدید عملکرد ناپایدار، یکی از مشکلات سرورهای ابری است که عواقب بسیار بدی را برای کسبوکارها در پی دارد. اما شما با توجه به برخی از راهکارها به راحتی میتوانید این مشکل را مدیریت کنید. برخی از پیشنهادات به شرح زیر هستند:
-
مانیتورینگ و نظارت مداوم
ایجاد سیستمهای مانیتورینگ و نظارت مداوم بر عملکرد سرورهای ابری میتواند به راحتی زمانی که عملکرد ناپایدار در شبکه رخ میدهد را شناسایی کند و در نتیجه میتوان اقدامات لازم را برای جلوگیری از آسیب آن به شبکه انجام داد.
-
بهروزرسانی نرمافزارها و سیستمها
برای اینکه بتوانید مشکل عملکرد ناپایدار را که یکی از مشکلات سرور های ابری است به خوبی مدیریت کنید، باید اطمینان حاصل کنید که نرمافزارها و سیستمهای سرورهای ابری با استفاده از جدیدترین نسخههای امنیتی به روز رسانی شدهاند.
-
استفاده از فناوریهای مجازیسازی قوی
تکنولوژیهای مجازیسازی پایدار و قدرتمند میتوانند به بهبود عملکرد و پایداری سرورهای ابری کمک کنند.
-
پیشبینی پیکهای ترافیک
پیشبینی و مدیریت پیکهای ترافیکی میتواند به بهبود کارایی و عملکرد سرورهای ابری در مواقع پرترافیک کمک کند.
-
آزمایشها و تستها
رای جلوگیری از عملکرد ناپایدار به عنوان یکی از مشکلات سرورهای ابری انجام آزمایشها و تستهای مختلف به منظور ارزیابی و بهبود عملکرد سرورها و شناسایی مشکلات احتمالی ضروری است.
-
بهینهسازی منابع
برای اینکه بتوانید مشکل عملکرد ناپایدار را به خوبی مدیریت کنید، اطمینان حاصل کنید که منابع موجود بهینهسازی شدهاند و به تسهیل عملکرد پایدار و بهینهسازی سرورها کمک میکنند.
سایر مشکلات سرورهای ابری
در ادامه به سایر مشکلات سرورهای ابری که میتوانند عملکرد این سرورها را تحت تاثیر قرار دهند، میپردازیم:
-
مشکلات پایگاه داده
در برخی از موارد، سرورهای ابری با مشکل پایگاه دادهها روبهرو میشوند و همین امر مشکلاتی مانند تأخیر در بارگذاری و ذخیره دادهها را به وجود میآورد که میتواند شدیدا آسیبرسان باشد.
-
مشکلات اجرای نرمافزارها
بعضی از نرمافزارها ممکن است با سرورهای ابری سازگار نباشند و یا مشکلات اجرایی داشته باشند که همین امر باعث بروز محدودیتهای زیادی در سرورهای ابری میشود.
-
کنترل و مدیریت دسترسی
مدیریت دسترسیها و کنترل کاربران در سرورهای ابری، میتواند چالشبرانگیز باشد و در صورت مدیریت نادرست ممکن است مشکلات امنیتی به وجود بیاید.
-
کاهش انعطافپذیری
در برخی مواقع، ممکن است سرورهای ابری به دلیل محدودیتهای تنظیمات و محیط مجازیسازی، انعطافپذیری مورد نیاز را برای برخی برنامهها و سرویسها فراهم نکنند.
سخن پایانی
تا به اینجا تلاش کردیم به بررسی برخی از مشکلات سرور های ابری بپردازیم. همانطور که متوجه شدهاید این سرورها میتوانند مشکلاتی داشته باشند که برای هر کدام از آنها راهحلهای مناسبی وجود دارد. با وجود این، شما به عنوان کسی که به دنبال یک سرور مناسب هستید، باید با مشکلات سرور های ابری آشنایی داشته باشید تا بتوانید به خوبی آنها را مدیریت کنید و سپس بهترین سرور را با توجه به نیازهای کسبوکار خود خریداری کنید.
در صورت تمایل به مطالعه گستردهتر میتوانید مقاله مشکلات رایج سرویس ابری و نحوه رفع آنها را مطالعه فرمایید.