اینترنت 5G چیست؟
اینترنت 5G به نسل جدیدی از از شبکههای اینترنتی همراه اشاره دارد که با تکتولوژی OFDM یعنی تقسیم متعامد فرکانسها راه اندازی شده است.فناوری مورد استفاده، مدت زمان بین ارسال و دریافت و سرعت انتقال داده از جمله فاکتورهایی هستند که تفاوت میان این نسل و نسلهای گذشته را آشکار میکنند.
سرعت فناوری 5G چقدر است؟
حداکثر سرعت دانلود در شبکه 5G تا 20 گیگابایت در ثانیه و حداکثر سرعت آپلود هم تا 10 گیگابایت در ثانیه خواهد بود. البته این سرعت بستگی به ظرفیت شبکه 5G داشته و سرعت نهایی که به دست کاربران میرسد از این مقدار کمتر خواهد بود.
مزایای 5G
همچنین سرویس 5G تاخیر در بین ارسال و دریافتPacket ها را به حداقل میرساند.
همچنین پوشش سیگنالها را به مناطق بیشتری گسترش داده است. این قابلیت به کاربران این امکان را میدهد تا در طبیعت و مناطقی که معمولا احتمال قطعی اتصال اینترنت بیشتر است، از سرعت مطلوبی بهرهمند شوند.
اما 5G همچنان یک طرح اولیه بوده زیرا زیرساختهای موجود برای پشتیبانی از این سرویس به مناطق کمی محدود هستش.
شرکتهای پیشرو در فناوری 5G
به طور کلی این تکتولوژی توسط سازمان یا مجموعه خاصی راهاندازی نشده و شرکتهای مختلفی در این حوزه در حال فعالیت هستند، اما دو شرکت نوکیا و هوآوی گامهای موثری در این خصوص برداشتهاند.
در اواخر سال ۱۳۹۹، شرکتهای بزرگ مخابراتی داخلی مثل ایرانسل و همراه اول اولین سایتهای 5G خود را بهصورت
آزمایشی در ایران راهاندازی کردند که بهگفتهی برخی کاربران، سرعت رضایتبخشی نیز ارائه دادند.
مقایسه 5G با 4G
همیشه وقتی یک فناوری جدید مثل 5G وارد بازار میشود با نسل قبل خود توسط کاربران مقایسه میشود.
ورود این تکنولوژی به بازار میتواند خبر خوبی برای کاربرهایی که تلفنهای همراه با پشتیبانی 5 دارند باشد. البته همچنان استفاده از این شبکه نیازمند راهاندازی آن توسط ارائه دهندگان اینترنت داخل کشور نیز میباشد
.قطعا تفاوت سرعت بین 5G و 4G بسیار محسوس است. در اطلاعات ارائه شده از سمت مجموعههایی که این تکنولوژی را راهاندازی کرده اند، نسل چهارم در نسخه LTE میتواند به سرعت 300 mbps برسد. اما سرعت 5G تا 20 گیگابایت بر ثانیه است.
این به معنای ۶۰ برابر سرعت بیشتر از نسل قبلیاش هستش!
آیا 6G نیز راهاندازی خواهد شد؟
اگر زیر ساخت 5G به درستی راهاندازی شود، با توجه به سرعت خیره کنندهای که این تکنولوژی در اختیار ما خواهد گذاشت. نیازی به راهاندازی فناوری 6G به عنوان جایگزین در سالهای آینده نخواهد بود.
فناوری 5G انقلاب بزرگی در سرعت اینترنت همراه ایجاد کرده و سبب شده تا دسترسی سریعتری به شبکه اینترنت داشته باشیم.
همچنین این فناوری به ما کمک میکند تا شکاف میان فضای حقیقی و تکنولوژی تا جای ممکن کمتر شود.