مثلث امنیت یا CIA چیست؟
در این مقاله با بررسی مثلث امنیت یا CIA همراه شما هستیم.
مثلث CIA مخفف Confidentiality، Integrity و Availability میباشد که به آن مثلث امنیت نیز میگویند. CIA یه مدل طراحی شده برای برقراری امنیت اطلاعات سازمان است. عناصر سه گانه ای که این مثلث را تشکیل میدهند سه جزء مهم امنیتی محسوب می شوند:
Confidentiality
به اقداماتی میگویند که برای اطمینان از محرمانه بودن اطلاعات انجام می شود تا از دسترسی افراد متفرقه به اطلاعات حساس جلوگیری شود. حتی گاهی نیاز است که دسترسی ها برای افراد مجاز نیز محدود شوند. همچنین باید داده ها بر اساس میزان و نوع آسیب هایی که ممکن است در صورت دسترسی افراد غیر مجاز به آن ها وارد شود دسته بندی شوند. رمز نگاری داده یک روش معمول برای اطمینان از محرمانه بودن است. روش دیگر برای ارتقا این مورد استفاده از فایروال است. فایروال با کنترل دادههای ورودی و خروجی امکان جلوگیری از ورود دادههای مخرب و یا خروج اطلاعات کاربران را فراهم میآورد.
Integrity
Integrity دقت و اطمینان در ارسال بسته ها است. داده ها نباید در انتقال تغییر کنند و باید اطمینان پیدا کنیم که داده ها توسط افراد غیر مجاز قابل تغییر نیست. این تغییرات صرفا از سمت انسان ها نیست ما باید اطمینان پیدا کنیم که حتی نویز های مغناطیسی باعث تغییر اطلاعات نمیشود. یک راه برای تآمین Integrity استفاده از مفهموی به نام Checksum است.
Availability
Availability اطمینان از در دسترس بودن است. ارائه پهنای باند ارتباطی مناسب و جلوگیری از وقوع اتفاقاتی که باعث شود سرور از دسترس خارج شود کار هایی است که حوزه این راس از مثلث خواهد بود. استفاده از Redundancy یا همان افزونگی، Failover و یا استفاده از RAID ها باعث میشود در هنگام بروز مشکلات، خسارت کاهش پیدا کنند. بازگردانی فوری سرور به حالت قابل دسترس (از حالتی که به صورت غیر قابل دسترس درآمده) برای حالاتی که سرور از دسترس خارج می شود یک امر ضروری می باشد علاوه بر این باید اطمینان حاصل کنیم که در موارد غیر قابل پیشبینی طبیعی یا آتش سوزی برای این که اطلاعات کاملا از دست نروند نسخه پشتیبانی از آن ها داشته باشیم.
در ایروسرورهای Server.ir سه راس مثلث امنیت حتی الامکان برای کاربران فراهم شده است. در مبحث Confidentiality و Integrity کاربران امکان دسترسی به تنظیمات فایروال را دارند تا به این ترتیب ترافیک ورودی و خروجی سرور خود را کنترل نمایند. این کار از خروج اطلاعات سرور و یا دسترسی افراد متخاصم به اطلاعات موجود و ایجاد تغییر در آنها جلوگیری مینماید. همچنین در صورت وجود یکی از کنترل پنلهای سی پنل، دایرکت ادمین و یا پلسک در سرور، امکان فعالسازی گواهینامه SSL رایگان جهت رمزنگاری دادهها وجود دارد. مورد دیگری که به ارتقا سطح امنیت سرویس کمک میکند، امکان اضافه کردن سرویسهای امنیتی همچون Imunify360، CXS و Mail-Scanner است.
در مبحث Availability، کلیه اقدامات لازم جهت افزایش Redundancy و کاهش خسارات در مواقع بروز مشکل اندیشیده شده است. از جمله این اقدامات میتوان به استفاده از راهکارهای ابری جهت ایجاد سرورها و ذخیرهسازی اطلاعات و امکان بکاپ گیری خودکار (قابل تنظیم در بازههای زمانی مختلف)برای هر ایروسرور اشاره کرد.
با دیگر مقالات Server.ir همراه باشید.
با سلام
ممنون از مقالات و مطالب مفیدتون
با سلام
زنده باشید، از مطالعه و همراهی ارزشمند شما بسیار متشکریم
کدوم مودردش با کارکردهای دوتای دیگه اش در تضاده؟
با سلام خدمت شما
مورد Availability یا در واقع در دسترس بودن اطلاعات با دیگر موارد در تضاد است زیرا قطعا هر چقدر اطلاعات بیشتر در دسترس بوده و عمومی تر باشد حفظ امنیت دشوار تر است اما برای مثلث CIA تمام اینها با هم معنا پیدا می کند زیرا هدف از این طرح حفاظت از اطلاعاتی است که در اختیار کاربران قرار می گیرد و با اطلاعات محرمانه یا نظامی و … که سطح امنیتی بالاتری دارند متفاوت است
بحث دسترسی از منظر قطع نشدن سرور مطرحه اینکه هر کاربر به اندازه ای که براش تعریف شده بدون قطعی بتونه از سرور استفاده کنه
بله درست میفرمایید ، ممنون از مشارکت شما
سلام خدمت همه
اطلاعات سازمان بايد طبقه بندي و سطح دسترسي تعين بشه تا هرشخص به اطلاعات كاري مربوط به كار خودش دسترسي داشته باشه.
با سلام ممنون از شما و موردی که فرمودید
سلام
مفهوم خود شکل مثلث در شبکه دامین چی میتونه باشه لطف بفرمایید توضیح بدید
سلام، وقت بخیر
خود شکل هندسی مثلث مفهوم مجزایی در این مبحث ندارد. مثلث نامی است که به جهت اینکه اجزا 3 عدد هستند و میتوان آنها را به عنوان 3 راس یک مثلث دید، به این مفهوم اضافه شده است.
خیلی خوب بود
لطف شماست. لطفا سایر مقالات ما رو هم دنبال کنید.
سلام و عرض ادب
خوشحالیم که این مطلب رو دوست داشتید و امیدوارم براتون مفید بوده باشد.