جذب در جایگاه‌ کارشناس فنی هاستینگ

اینترانت چیست؟

در مرکز محتوای سرور دات آی آر

اینترانت یک شبکه کامپیوتری است که از تکنولوژی و فناوری پروتکل اینترنت استفاده می کنند تا اطلاعات، سیستم‌های عامل گوناگون و خدمات پردازشی را در یک سازمان به اشتراک بگذارد. این واژه در برابر اکسترانت مورد استفاده قرار می گیرد که تفاوت اینترانت و اکسترانت اساساً در آن است که اینترانت شبکه ای است در داخل یک سازمان و اکسترانت شبکه ای بین سازمان هاست. گاهی اوقات این واژه به وبسایت داخلی یک سازمان اشاره دارد اما غالباً بخش گسترده تری از ساختار فناوری اطلاعات یک سازمان است و ممکن است از چندین شبکه محلی تشکیل شده باشد.

هدف اینترانت چیست

هدف اینترانت اصولاً منظم سازی اصول کاری شخصی با حداقل هزینه و است. وجود این شبکه باعث می‌شود که هزینه‌ها به میزان بسیار زیادی کنترل شوند و این دقیقا چیزی است که سازمان‌ها برای کار اصولی به آن نیاز دارند. با استفاده از این شبکه سهول همکاری در میان کارکنان یک سازمان به وجود می‌آید و همین امر باعث می‌شود که سازمان‌ها و ارگان‌ها هر چه سریعتر به اهداف خود برسند. زمانی که اینترانت در یک سازمان راه‌اندزی می‌شود کارکنان می‌توانند به به اسناد مهم، سیاست‌های شرکت، رویه‌ها و سایر اطلاعات مرتبط دسترسی داشته باشند.

معرفی مزایای استفاده از این شبکه درون سازمان

شما با استفاده از این شبکه درون سازمان می‌توانید به اهداف و مزایای زیادی دسترسی پیدا کنید که به شرح زیر هستند:

  • شما با استفاده از این شبکه امکان ارسال و دریافت پیام را درون سازمان تجربه خواهید کرد.
  • با استفاده از این شبکه شما قابلیت به اشتراک گذاری انواع فایل‌ها مانند اسناد، مدارک و غیره را خواهید داشت.
  • این شبکه امنیت بسیار بالایی دارد و می‌تواند به خوبی از اطلاعات مهمی که درون یک سازمان وجود دارند پشتیبانی کند.
  • با استفاده از این شبکه امکان دسترسی سریع و آسان به شبکه وجود دارد و بسیاری از محدودیت‌ها خود به خود رفع می‌شوند.
  • با استفاده از این شبکه امنیت اسناد طبقه بندی شده تامین می‌گردد و این مسئله می‌تواند ارزش زیادی داشته باشد.   
  • طراحی این شبکه بر پایه بانک‌های اطلاعاتی و پایگاه داده است و در نتیجه همین امر مزایای زیادی را برای شما به همراه خواهد داشت که بسیار ارزشمند است.

اینترانت یک اینترنت خصوصی

امروزه، اینترانت عنوان نوعی اینترنت آنالوگ خصوصی شناخته شده است و یا می‌توان آن را به عنوان نوع خصوصی از اینترنت که برای یک سازمان آماده شده است در نظر گرفت. اولین وب سایت های اینترانت و صفحات خانگی در سال 1991 ایجاد گشتند و از سال 1994 میلادی در سازمان های غیر آموزشی شروع به گسترش نمودند.

اینترانت ها گاهی در مقابل اکسترانت ها قرار می گیرند. اینترانت‌ها عموماً محدود به کارمندان یک سازمان می باشند، در حالی که اکسترانت ها می توانند در دسترس مشتران، کاربران، حامیان و یا بخش های معین دیگری نیز قرار گیرند. اکسترانت ها یک شبکه خصوصی را به اینترنتی با قوانین خاص برای پروتکل AAA : تصدیق (Authentication)، تجویز (Authorization) و حسابرسی (Accounting) ایجاد می کردند.

در بسیاری از سازمان ها، اینترانت ها از دسترسی افراد خارجی ناشناخته توسط درگاه های شبکه و فایروال یا دیوار آتش محافظت می نمایند. ولی در کمپانی یا شرکت های کوچکتر، اینترانت ها به سادگی و با ایجاد سری و رنج آی پی های اختصاصی ایجاد می شوند. در اینصورت این شبکه می‌تواند به صورت مستقیم توسط یک کامپیوتر در شبکه محلی قابل دسترسی قرار گیرد. به هر حال، شرکت ها باید امکان  دسترسی کارمندان آف-سایت و یا خارج شبکه را فراهم سازند. این کار با استفاده از شبکه‌‌های خصوصی مجازی و یا دیگر راه‌های دسترسی که ملزم به شناسایی کاربران و کدگذاری می باشند؛ امکان‌پذیر است.

آیا پروتکل‌های اینترنت در اینترانت اجرا می‌شوند؟

اینترانت ممکن است میزبان چندین وبسایت خصوصی باشد و از چندین راه ارتباطی، خدمات،  چاپگر و خدمات دیگر تشکیل شده باشد. لازم به ذکر است هر یک از پروتکل های شناخته شده اینترنتی می توانند در اینترانت نیزیافت شوند. از جمله این پروتکل ها می توان به HTTP خدمات و SMTP (ایمیل) و FTP پروتکل انتقال پوشه (و مخفف File Transfer Protocol ) اشاره نمود. فناوری های اینترنت عموماً به هدف ایجاد محیط های جدید برای اطلاعات بایگانی شده در یک فضای میزبانی داده پدید آمده اند.

تفاوت اینترانت و اینترنت

همانطور که می‌دانید اینترنت به عنوان یک شبکه جهانی شناخته شده است. افراد از تمامی نقاط دنیا می‌توانند به راحتی وارد اینترنت شوند و از امکانات خاص آن بهره‌مند گردند. یکی از مهم‌ترین تفاوت‌هایی که در میان این دو مفهوم وجود دارد این است که اینترانت (با توجه به تمامی مواردی که تا به اینجا به آن‌ها اشاره شد) بر اساس تنها توسط یک سازمان و یا شرکت خصوصی قابل دسترسی هستند.

روش‌های افزایش امنیت اینترانت

روش‌های متعددی وجود دارد که شما می‌توانید این شبکه درون سازمانی را تقویت کنید. برخی از این راهکارها به شرح زیر هستند:

  • از رمزهای عبور قوی و منحصر به فرد استفاده کنید.
  • رمزها را دائما به روز رسانی کنید.
  • از فایروال برای محافظت از شبکه در برابر دسترسی غیرمجاز استفاده کنید.
  • به طور منظم سیستم خود را به روزرسانی کنید.

انجام این کارها باعث می‌شود امنیت شبکه شما به میزان بسیار زیادی افزایش پیدا کند و در برابر حملات ویروسی و هکرها ایمن گردد. در صورتی که در این زمینه تخصص ندارید می‌توانید با کارشناس شبکه مشورت نمایید.

قابلیت دسترسی به این شبکه خارج از محیط کار

برای بسیاری از ما در سازمان‌ها و ارگان‌ها این مسئله پیش می‌آید که خارج از محیط کار بخواهیم به اطلاعات شرکت دسترسی داشته باشیم و کارها را پیش ببریم. به ویژه اگر شما یک شرکت خدماتی باشید این نیاز بسیار احساس می‌شود و همین امر این نگرانی را برای شما به وجود می‌آورد آیا با استفاده از این شبکه می‌توان در خارج از محیط کار به اطلاعات دسترسی داشت! پاسخ به این سوال قطعا مثبت است. این قابلیت معمولاً از طریق یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) صورت می‌پذیرد که البته شما باید کار خود را به یک شرکت امن برای ایجاد خصوصی سازی بسپارید. قبل از اینکار توصیه می‌شود قوانین و پروتکل‌ها را مد نظر داشته باشید تا بتوانید تمامی کارها را به خوبی پیش ببرید.

این شبکه برای کسب‌وکارهای کوچک خوب است یا بزرگ؟

یکی از مهمترین سوالاتی که در این راستا پرسیده می‌شود این است که این شبکه برای کسب‌وکارهای بزرگ خوب است یا بزرگ! بهتر است بدانید این شبکه می‌تواند بر هر نوع کسب‌وکاری با هر نوع ابعادی مناسب باشد. با وجود این، این مسئله به تمامی افراد توصیه نمی‌شود. کسب‌وکارهایی که ابعاد بزرگ دارند و می‌خواهند از داده‌های خود به بهترین شکل استفاده نمایند، بهتر است استراتژی‌های مناسب را برای راه‌اندازی این شبکه در کسب‌وکار خود در نظر داشته باشند. زیرا این مسئله می‌تواند امنیت پایگاه داده‌های درون سازمان را افزایش دهد.

سخن پایانی

تا اینجا تلاش کردیم اطلاعات کاملی را در مورد اینترانت در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که متوجه شدید این شبکه در واقع نمونه کوچکی از اینترنت است که در سطح یک سازمان قابل دسترسی است.  شما می‌توانید تمامی پروتکل‌هایی را که در اینترنت به کار می‌برید در این شبکه نیز پیاده‌سازی کنید. این شبکه برای کسب‌وکارهایی که بزرگ هستند بسیار مفید است و مزایای زیادی را برای آنها به همراه خواهد داشت. بنابراین در صورتیکه کسب‌وکار کوچکی دارید، بهتر است راه اندازی این شبکه را به زمان دیگری موکول کنید تا بتوانید بر رشد کسب‌وکار خود تمرکز داشته باشید.

اشتراک گذاری در linkedin

به تیم متخصص ما اعتماد کنید!

تخفیف مخاطبین مرکز محتوا: Blog01

از کد Blog01 می‌تونید برای خرید اشتراک خدمات سرور مجازی و هاست استفاده کنید و از %10 تخفیف تو سفارش این خدمات بهره‌مند بشید!

محتوای مقاله مفید بود؟

5 1 رای
این مقاله چطور بود؟
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها