سرور ساعتی ایران و خارج + تست رایگان

میزبانی ابری

در مرکز محتوای سرور دات آی آر

 

یکی از آخرین فناوری های روز دنیا در زمینه هاستینگ، سرویس میزبانی ابری یا Cloud Hosting می باشد. این نوع میزبانی با وجود این که یک فناوری نوپا به شمار می آید و مدت زمان زیادی از گسترش آن نمی گذرد، با توجه به ویژگی هایی که در خود جای داده، به عنوان یکی از محبوب ترین سرویس های هاست در نوع خود تبدیل شده است. امروزه هرکس که در جستجوی یک سرویس انعطاف پذیر با آپتایم بالا می باشد، مطمئناً با عباراتی همچون کلاود هاستینگ، هاست ابری، میزبانی ابری و … برخورد خواهد داشت.

ابتدا بیایید با مفهوم رایانش ابری از زبان ویکی پدیا آشنا شویم. رایانش ابری (Cloud Computing) مدل رایانشی بر پایه ی شبکه‌ های رایانه‌ ای مانند اینترنت است که الگویی تازه برای عرضه، مصرف و تحویل خدمات رایانشی (شامل زیرساخت، نرم‌افزار، بستر، و سایر منابع رایانشی) با به کارگیری شبکه ارائه می‌کند. «رایانش ابری» از ترکیب دو کلمه رایانش و ابر ایجاد شده است. 

به عبارت دیگر رایانش ابری یا همان پردازش ابری به معنای استفاده از منابع سخت افزاری و نرم افزاری مجموعه ای از کامپیوترهای متصل به شبکه می باشد. به این معنا که برای استفاده از یک نرم افزار یا سخت افزار خاص لزومی به وجود آن بر روی کامپیوتر مورد استفاده نیست و می توان از طریق کامپیوتر دیگری که به شبکه متصل است و دارای این منابع می باشد از آن ها استفاده کرد.

میزبانی ابری

Cloud Hosting یا میزبانی ابری نیز نوعی میزبانی است که اساس کار آن بر مبنای کار رایانش ابری می باشد. در این نوع از میزبانی وب سایت ها به جای استفاده از منابع سخت افزاری و نرم افزاری یک سرور، از چندین سرور بصورت همزمان استفاده می شود.

 

جنبه دیگر هاستینگ ابری امکان مدیریت آسان اوج بار (ساعات پیک ترافیک) است، بدون آن‌ که مشکل پهنای باند بروز کند. زیرا در صورت افزایش بار هر کدام از سرورها می‌توانند بقیه کار را از طریق فراهم آوردن منابع مورد نیاز بر عهده بگیرند. در نتیجه وب‌سایت شما تنها به یک سرور متکی نخواهد بود، و در عوض گروهی از سرورها را در اختیار خواهید داشت. یکی از بهترین مثال‌ ها برای میزبانی ابری سایت گوگل است. بهترین موتور جست‌جوی دنیا منابعش را روی صد ها سرور روی ابر (شبکه) توزیع کرده است، پس عجیب نیست که هرگز متوجه Down بودن گوگل نشده باشید. اگر هم گاهی بعضی سرویس‌های گوگل در دسترس نبوده اند دلیل آن عملیات برنامه ریزی شده نگهداری و به روز رسانی بوده است. 

و حالا به برخی از ویژگی های میزبانی ابری می پردازیم:

هزینه: در مورد هزینه ها اگر مصرف شما بالا باشد هزینه مربوط به هاستینگ ابری می‌تواند  نسبت به هاست اشتراکی قدری بیش‌تر شود.

امنیت: به دلیل عدم تمرکز داده‌ ها و پراکندگی اطلاعات در سطح چندین سرور مدیریت و تأمین امنیت آن ها نیز برای مقابله با هکر ها کار سخت تری خواهد بود، بنابراین پیشنهاد می شود اگر قصد تهیه میزبانی ابری را دارید حتما به سراغ شرکت های معتبر و قابل اطمینان بروید.

 انعطاف پذیری: در سرویس های عادی میزبانی، منابع نرم افزاری و سخت افزاری محدود هستند و در صورتی که سایتی بیش از منابع موجود در سرور استفاده کند با اختلالاتی مواجه خواهد شد و حتی ممکن است باعث آسیب رساندن به سرور شود. 

در میزبانی ابری هیچگونه محدودیتی در استفاده از منابع وجود ندارد. در صورتی که تعداد منابع موجود میزبانی نتواند پاسخگوی نیازهای یک وب سایت باشد می توان با افزایش منابع مورد نیاز از دیگر سرورها تمامی نیازها را مرتفع کرد. این مورد در میزبانی عادی به سادگی میسر نیست چرا که منابع تنها بصورت فیزیکی قابل ارتقاء هستند و این امر علاوه بر افزایش هزینه ها، زمانبر نیز خواهد بود. اما در میزبانی ابری تمامی این موارد با استفاده از فناوری سرورهای مجازی قابل انجام می باشند.

اشتراک گذاری در linkedin

به تیم متخصص ما اعتماد کنید!

تخفیف مخاطبین مرکز محتوا: Blog01

از کد Blog01 می‌تونید برای خرید اشتراک خدمات سرور مجازی و هاست استفاده کنید و از %10 تخفیف تو سفارش این خدمات بهره‌مند بشید!

محتوای مقاله مفید بود؟

0 0 رای ها
این مقاله چطور بود؟
اشتراک در
اطلاع از

0 دیدگاه
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها