سرور ساعتی ایران و خارج + تست رایگان

رم DDR4 vs DDR3

در مرکز محتوای سرور دات آی آر

رم‌های DDR3 پس از معرفی در سال 2007 تا سال 2014 که رم‌های DDR4 روانه بازار شدند، یکه‌تاز این حوزه بودند و در حال حاضر نیز همچنان بر روی بسیاری از سرورها و سیستم‌های کامپیوتری در حال کار هستند. رم‌ DDR4 از جنبه‌های مختلفی همچون طراحی فیزیکی، برد و مشخصات فنی نسبت به نسخه قبلی خود متفاوت بوده و همین مورد باعث شده است تا رم‌های DDR4 قابل استفاده بر روی اسلات‌های DDR3 نباشند و بالعکس. در ادامه به بیان تفاوت‌های اصلی این دو نسل از رم خواهیم پرداخت.

سرعت رم DDR4

رم DDR4 به صورت پیش‌فرض با ولتاژ 1.2 کار می‌کند، در حالی که ولتاژ کار رم DDR3 1.5 است. این مقدار اگرچه به نظر کم می‌آید، اما در واقع 20% مصرف انرژی را کاهش می‌دهد که خود منجر به تولید حرارت کمتر نیز می‌شود. دیگر مزیت رم DDR4 سرعت بالاتر آن است. یک رم DDR3 سرعتی بین 800 تا 2133 MTps  دارد، در حالی که این مقدار در رم DDR4 2133 تا 3200 MTps  است.

سرعت یک رم در هنگام خرید از نام آن قابل تشخیص است. برای مثال رم HP DDR4-2133p دارای سرعت 2133 MTps  است.

MTps  مخفف عبارت Millions Of Mega Transfers Per Second است و عموما در بیان سرعت رم‌ها استفاده می‌شود. این واحد سرعت باس و کانال را بر اساس چرخه‌های کارکرد در ثانیه بیان می‌کند. واحد دیگری که در بیان سرعت رم استفاده می‌شود، MHz(Megahertz Per Second) است که سرعت انتقال دیتا در یک میلیون چرخه را در ثانیه بیان می‌کند.

رم DDR4

تفاوت‌های دیگر DDR4 و DDR3

به لحاظ فیزیکی هر دو رم ظاهری مشابه دارند. رم‌های DDR4 دارای 288 پین و رم‌های DDR3 از 240 پین بهره می‌برند. همچنین لبه کانکتورهایی که وارد اسلات می‌شوند، در DDR4 انحنایی v شکل جهت بهبود اتصال و حفظ سلامت در هنگام نصب دارد. این تفاوت ساختاری در کنار سایر تفاوت‌های فنی باعث شده است تا برخلاف DDR3 که با نسخه‌های قبلی سازگار بود، رم DDR4 چنین امکانی را نداشته باشد.

رم DDR4

رم‌های DDR4 از بهترین رم‌های DDR3 نیز سرعت بالاتری دارند، اما سرعت تنها فاکتور مهم در هنگام انتخاب یک رم نیست. بحث حائز اهمیت دیگر CL یا  Column Access است. CL زمانی است که رم لازم دارد تا اطلاعات مورد درخواست پردازنده را به آن تحویل دهد. این شاخص در واقع به نوعی زمان تاخیر پاسخ‌دهی را نشان می‌دهد و ممکن است در برخی از رم‌های DDR3 بهتر از نسخه‌های DDR4 باشد. اما به صورت کلی رم DDR4 سریع‌تر از DDR3 است.

تفاوت دیگر این دو نوع رم در هزینه آن‌ها می‌باشد. رم DDR4 مقداری گران‌تر از رم DDR3 است. البته این هزینه در تعداد پایین مبلغ چشمگیری نیست، اما در صورتی که تعداد بالایی رم مورد نیاز باشد، موجب افزایش هزینه خواهد شد. رم‌های DDR3 دارای ظرفیت‌های 512MB تا 32GB است، در حالی که رم DDR4 با حجم‌های بسیار بالاتر بین 2GB تا 128GB قابل تهیه می‌باشد.

رم DDR5

این نوع از رم در سال 2020 به بازار معرفی شد، اما در حال حاضر استفاده از آن رواج نیافته است. سرعت رم‌های DDR5 بین 4800 مگاهرتز و 6400 مگاهرتز بسته به نوع رم متفاوت است  و انتظار می‌رود همراه با نسل جدید پردازنده‌های اینتل به زودی جای خود را در بازار باز نمایند.

اشتراک گذاری در linkedin

به تیم متخصص ما اعتماد کنید!

تخفیف مخاطبین مرکز محتوا: Blog01

از کد Blog01 می‌تونید برای خرید اشتراک خدمات سرور مجازی و هاست استفاده کنید و از %10 تخفیف تو سفارش این خدمات بهره‌مند بشید!

محتوای مقاله مفید بود؟

0 0 رای ها
این مقاله چطور بود؟
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

به تیم متخصص ما اعتماد کنید!

تخفیف مخاطبین مرکز محتوا: Blog01

از کد Blog01 می‌تونید برای خرید اشتراک خدمات سرور مجازی و هاست استفاده کنید و از %10 تخفیف تو سفارش این خدمات بهره‌مند بشید!