واژه ابری در اصطلاحات تجاری امروزی رایج شده است. از آنجایی که شرکتهای بیشتری در حال مهاجرت کسبوکار خود به فضای ابری هستند، راهحلهای مختلفی متناسب با نیازهای آنها ایجاد شده است.
در حال حاضر، سه نوع اصلی راه حل محاسبات ابری وجود دارد:
زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS)
پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS)
نرم افزار به عنوان یک سرویس (SaaS)
این مقاله به بررسی تفاوت های اصلی بین آنها، مزایا و معایب آنها و همچنین زمان استفاده از آنها می پردازد.
IaaS در مقابل PaaS و SaaS : تفاوت های اصلی
زیرساخت به عنوان یک سرویس یک راه حل سلف سرویس است که در آن فروشنده شخص ثالث زیرساخت Cloud Computing مقیاس پذیر را فراهم می کند. میزبان زیرساخت را فراهم می کند در حالی که مشتری نرم افزار را مدیریت می کند.
پلتفرم به عنوان یک سرویس راه حلی است که زیرساخت و محیط زیربنایی را برای توسعه و استقرار برنامه ها فراهم می کند. این به مشتریان اجازه می دهد تا روی توسعه برنامه تمرکز کنند در حالی که میزبان تمام اجزای دیگر را مدیریت می کند.
نرم افزار به عنوان یک سرویس یک راه حل میزبانی مرکزی است که در آن فروشنده شخص ثالث یک برنامه کاربردی را نگهداری می کند و آن را از طریق اینترنت به مشتریان تحویل می دهد. این یک راه حل آماده برای استفاده است که میزبان مسئولیت مدیریت تمام مسائل فنی را بر عهده دارد.
IaaS درcloud computing چیست؟
زیرساخت به عنوان یک سرویس یک راه حل محاسبات ابری بسیار انعطاف پذیر و مقیاس پذیر است که در آن میزبان اجزای زیرساخت را بر اساس یک مدل پرداخت در زمان ارائه می دهد. این بدان معناست که مشتریان می توانند در صورت نیاز منابع را در صورت نیاز خریداری کنند.
فروشنده سرورهای اختصاصی، ذخیره سازی، سخت افزار شبکه و یک لایه مجازی سازی را فراهم می کند. مشتریان اجزا را از طریق یک API یا داشبورد کنترل و پیکربندی می کنند و به آنها کنترل کامل بر زیرساخت خود می دهند.
با انتقال زیرساخت به cloud و اجازه دادن به ارائه دهنده برای مدیریت منابع، مشتری بر مدیریت برنامه ها، میان افزار، زمان اجرا و سیستم عامل ها تمرکز می کند.
مزایا
- قابل انعطاف.
- مقیاس پذیر زیرا به شما امکان می دهد منابع را در صورت نیاز اضافه و حذف کنید.
- مقرون به صرفه است زیرا فقط برای منابعی که نیاز دارید پرداخت می کنید.
- به راحتی از طریق داشبورد مشتری یا API قابل دسترسی است.
- قابل تنظیم است زیرا به مشتری کنترل زیرساخت را می دهد.
معایب و محدودیت ها
- نگرانی های امنیتی ممکن است به دلیل زیرساخت های چند مستاجر آن ایجاد شود.
- مسائل فنی که خارج از کنترل مشتری است، مانند خرابی ناشی از معماری چند مستاجر.
- وابستگی به میزبان ایمن سازی خدمات و داده های موجود در منابع فیزیکی به عهده ارائه دهنده است.
- وابستگی به اتصال به اینترنت زیرا تنها راه دسترسی به زیرساخت است.
چه کسی از IaaS استفاده می کند؟
کسبوکارهای کوچک و استارتآپها از IaaS استفاده میکنند زیرا به آنها اجازه میدهد از صرف زمان و پول ارزشمند برای خرید و راهاندازی سختافزار اجتناب کنند. علاوه بر این، آنها خدمات مدیریت شده را برای برون سپاری تعمیر و نگهداری زیرساخت انتخاب می کنند.
کسبوکارهای بزرگ از IaaS استفاده میکنند زیرا محاسبات با کارایی بالا را با توانایی کنترل کامل برنامهها و زیرساختهای خود ارائه میدهد. آنها همچنین ممکن است IaaS را به راه حل های دیگر ترجیح دهند زیرا به آنها اجازه می دهد فقط منابع مورد نیاز خود را خریداری کنند.
موارد استفاده IaaS
محیط های تست و توسعه هنگام توسعه و آزمایش برنامهها، میخواهید بتوانید محیطها را به سرعت تنظیم و نابود کنید. در چنین مواردی، انعطاف پذیری یک جزء حیاتی است، زیرا به شما امکان می دهد منابع را در صورت نیاز مقیاس بندی کنید.
میزبانی وب. مناسب برای وب سایت های بزرگ و پیچیده با ترافیک متغیر. ماهیت مقیاس پذیر IaaS به غلبه بر اوج ترافیک کمک می کند و در حین کاهش ترافیک باعث صرفه جویی در هزینه می شود.
ذخیره سازی داده ها اگر می خواهید روی جنبه های دیگر کسب و کار خود تمرکز کنید، می توانید از IaaS برای تنظیم و مدیریت ذخیره سازی داده ها، پشتیبان گیری و سیستم های بازیابی استفاده کنید. این به ویژه در صورتی مفید است که حجم کاری غیرقابل پیش بینی دارید یا انتظار دارید که در طول زمان افزایش یابد.
برنامه های کاربردی وب Infrastructure-as-a-Service مقیاس پذیری، قدرت محاسباتی و تمام زیرساخت های لازم برای میزبانی یک برنامه وب سازمانی را فراهم می کند.
تجزیه و تحلیل داده های بزرگ IaaS قدرت محاسباتی و پردازشی بالایی را فراهم می کند که برای تجزیه و تحلیل داده های بزرگ ضروری است.
PaaS در Cloud Computing چیست؟
Platform-as-a-Service یک راه حلCloud Computing است که در آن میزبان تمام منابع مجازی را تامین و مدیریت می کند، در حالی که مشتری (معمولاً یک تیم DEV) برنامه و داده ها را ارائه می دهد. این به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا برنامه خود را سریع تر و آسان تر راه اندازی کنند.
با PaaS، فروشنده سرورها، ذخیره سازی، شبکه، سیستم عامل و زمان اجرا را فراهم می کند. مشتری مجبور نیست به هیچ یک از این مؤلفه ها فکر کند و اغلب ابزارهای DevOps را برای استفاده در دسترس دارد.
بنابراین، شما تمام ابزارهای سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز برای توسعه اپلیکیشن را که توسط ارائه دهنده مالک، اداره و پیکربندی شده است، دریافت می کنید. این نه تنها نیاز به استخدام یک تیم برای حفظ چنین زیرساختی را از بین می برد، بلکه به شما امکان می دهد فقط بر روی توسعه تمرکز کنید.
مزایا
- سریع و راحت برای توسعه و استقرار برنامه های کاربردی.
- مقرون به صرفه است زیرا نیازی به خرید سخت افزار و راه اندازی زیرساخت و محیط اصلی ندارید.
- مقیاس پذیر.
- شامل به روز رسانی خودکار. فروشنده از تمام به روز رسانی ها و وصله های امنیتی مراقبت می کند.
- به راحتی قابل دسترسی است.
- بدون نیاز به مدیریت زیرساخت.
معایب و محدودیت ها
- امنیت داده ها، جدا از این واقعیت که داده های شما توسط شخص ثالث اداره می شود. فروشنده همچنین ممکن است سیاست های میزبانی خاصی داشته باشد که می تواند گزینه های امنیتی شما را محدود کند.
- قفل فروشنده از آنجایی که برنامه به هاست وابسته است، در صورت نیاز، مهاجرت از یک ابر به ابر دیگر دشوار است.
- مشکلات احتمالی سازگاری اگر برخی از مؤلفهها خارج از فضای ابری باشند، ممکن است مشکلات بالقوه یکپارچهسازی را تجربه کنید.
چه کسی از PaaS استفاده می کند؟
در بیشتر موارد، Platform-as-a-Service به عنوان چارچوبی برای توسعه برنامه ها استفاده می شود. اکثر تیمهای توسعه به این راهحل مبتنی بر فضای ابری رفتند تا با تحولات سریع در فناوری و تقاضاهای مشتری همگام شوند. آنها به جای تمرکز بر راهاندازی و مدیریت زیرساخت، روی استقرار برنامهها و ارائه ویژگیهای جدید تمرکز میکنند.
موارد استفاده PaaS
توسعه و مدیریت API. PaaS برای ایجاد API های جدید و همچنین مدیریت API استفاده می شود. بسیاری از شرکت ها چنین راه حلی را برای توسعه، اجرا، مدیریت و ایمن سازی API ها و میکروسرویس ها انتخاب می کنند.
اینترنت اشیا در میان سایر منابع، PaaS محیطهای کاربردی و ابزارهایی را که برای ادغام و اتصال برای توسعه اینترنت اشیا استفاده میشوند، فراهم میکند.
تجزیه و تحلیل کسب و کار. راه حل ابری برای تجزیه و تحلیل داده ها مناسب است زیرا ابزارهایی را برای شناسایی الگوها و پیش بینی بر اساس داده های ارائه شده ارائه می دهد.
SaaS درcloud computing چیست؟
نرمافزار بهعنوان سرویس از بین سه راهحل ابری ذکر شده، رایجترین و رایجترین مورد استفاده است. هر زمان که یک مرورگر وب را باز می کنید و به ایمیل خود می روید، از SaaS استفاده می کنید.
SaaS یک برنامه مبتنی بر ابر است که کاربران از طریق اینترنت به آن دسترسی دارند. مشتریان هیچ ارتباطی با نرم افزار، میان افزار یا سخت افزار زیرین برنامه ندارند. این یک راه حل آماده برای استفاده است که مستقیماً به مشتری تحویل داده می شود تا از آن استفاده کند.
برنامه های کاربردی توسعه یافته به عنوان SaaS از طریق اینترنت، معمولاً از یک مرورگر وب، قابل دسترسی هستند. بنابراین، آنها از هر مکانی با دسترسی به اینترنت در دسترس هستند. در حالی که برخی از برنامه ها رایگان هستند، برنامه هایی که نیاز به هزینه دارند معمولاً مبتنی بر اشتراک هستند.
مزایا
استفاده از آن آسان است زیرا نیازی به نصب، مدیریت یا به روز رسانی نرم افزار از سوی کاربران ندارد.
به راحتی از طریق اینترنت، از طریق یک مرورگر وب قابل دسترسی است.
صرفه جویی در هزینه. معمولا با اشتراک ماهانه یا سالانه.
مقیاس پذیر با مدل های مختلف اشتراک برای پاسخگویی به نیازهای شما.
معایب و محدودیت ها
عدم کنترل یک فروشنده شخص ثالث نرم افزار درخواستی را مدیریت می کند.
وابستگی به اتصال به اینترنت
نگرانی های امنیتی شما برای ایمن سازی برنامه به همراه اطلاعاتی که روی آن ذخیره می کنید به فروشنده متکی هستید.
عملکرد پایین در مقایسه با راه حل هایی که روی ماشین های اختصاصی اجرا می شوند.
حداقل سفارشی سازی ویژگیها توسط برنامه اشتراک شما تعیین میشوند و افزودنیها توسط فروشنده ارائه میشوند.
چه کسی از SaaS استفاده می کند؟
SaaS توسط افراد، مشاغل کوچک و بزرگ برای ساده کردن دسترسی به داده ها، همکاری و بسیاری از کارهای داخلی و خارجی دیگر استفاده می شود. ویژگیهای آن، آن را برای بسیاری از مشاغلی که خواهان برنامههای کاربردی ساده و در دسترس هستند که فعالیتهای تجاری روزمره را تسهیل میکنند، جذاب میکند.
موارد استفاده SaaS
وب سایت های تجارت الکترونیک استارتآپهایی که برای راهاندازی وبسایتهای تجارت الکترونیک به راهحلی سریع نیاز دارند، میتوانند از SaaS برای سرعت بخشیدن به فرآیند و کاهش هزینه اولیه استفاده کنند.
پلتفرم های همکاری پروژههایی که به پلتفرمهای همکاری با دسترسی آسان نیاز دارند، اغلب از برنامههای نرمافزار به عنوان سرویس برای همکاری در پروژه و مشاهده پیشرفت آن در زمان واقعی استفاده میکنند.
دسترسی چند دستگاهی پروژههایی که به برنامههایی نیاز دارند که دسترسی وب و موبایل به دادهها را فراهم کنند.
دسترسی بر اساس تقاضا کسب و کارهایی که فقط برای مدت کوتاهی یا فقط در مراحل خاص به یک راه حل نرم افزاری خاص نیاز دارند، می توانند از برنامه های کاربردی SaaS استفاده کنند. از آنجایی که آنها به طور مرتب به خدمات نیاز ندارند، دسترسی به آن در صورت تقاضا ساده ترین راه حل است.