سرور ساعتی ایران و خارج + تست رایگان

CDN چیست و چگونه کار می‌کند؟

در مرکز محتوای سرور دات آی آر

امروزه، اینترنت به بخش بسیار مهمی از زندگی انسان‌ها تبدیل شده است و آنها برای دستیابی به اطلاعات مناسب از اینترنت استفاده می‌کنند. رقابت در این فضا بسیار بالاست و تنها سایت‌هایی به موفقیت می‌رسند که برخی از نکات را مد نظر قرار می‌دهند. بی‌شک، سرعت سایت یکی از اموری است که می‌تواند به موفقیت شما کمک کند. هرچ قدر سایت شما سرعت بالاتری داشته باشد، به همان اندازه رضایت کاربران بالاتر می‌رود و این چیزی است که امروزه تمامی برندها و سایت‌ها به دنبال آن هستند.

در این خصوص می‌توانید مقاله CDN چیست و چه کمکی به سایت ما می‌کند؟ را نیز مطالعه نمایید.

CDN چیست؟

یکی از مواردی که در این میان به موفقیت شما کمک می‌کند استفاده از شبکه تحویل محتوا و یا CDN است. ممکن است اکنون این سوال برای شما پیش بیاید که CDN چیست ! در ادامه تلاش می‌کنیم اطلاعات کاملی را در مورد سوال CDN چیست در اختیار شما قرار دهیم.

CDN چیست؟

CDN چیست ؟! این سوال یکی از سوالات پرتکراری است که دائما پرسیده می‌شود و باید پاسخ مناسبی به آن بدهیم. CDN مخفف عبارت: Content Delivery Network است. اگر بخواهیم این عبارت را به صورت لغت به لغت ترجمه کنیم باید بگوییم CDN شبکه تولید محتوا است که به صورت شبکه‌ای از سرورها در مکان‌های مختلف دنیا قرار دارد و تلاش می‌کند محتوای وب سایت را با بالاترین سرعت در اختیار کاربران قرار دهند. این مسئله باعث شده است که کاربران در نقاطی که جمعیت زیادی وجود دارند و تقاضا برای یافتن محتوا بالاست، بتوانند در زمان کوتاه به هدف خود برسند. در واقع، CDN محتوای سایت‌ها را برای مدتی در سرورهای مختلف ذخیره می‌کند و سپس آنها را به کاربران تحویل می‌دهد.

ارسال درخواست به نزدیک‌ترین سرور

در ادامه پاسخ به سوال CDN چیست باید بگوییم وب‌سایت‌هایی که مبتنی بر این تکنولوژی عمل می‌کنند، زمانی که کاربر درخواست خود ارسال می‌کند تا محتوایی را مشاهده کند، به صورت خودکار درخواست او به نزدیکترین سرور ارسال می‌گردد. سپس، محتوا بر اساس اطلاعاتی که در کش سرورها قرار دارد برای کاربران فرستاده می‌شود. رویه کار بدین صورت است که اگر نزدیکترین سرور اطلاعاتی را که کاربر برای آن درخواست داده بود نداشت، درخواست به سرورهای دیگر انتقال داده می‌شود تا در پایان محتوای مورد نظر پیدا شود.

تامین محتوا از کش سرورها

بهتر است برای اینکه بتوانید پاسخ مناسبی را به سوال CDN چیست بدهید به روش کار این سرویس توجه داشته باشید. همانطور که در بالا متوجه شدید زمانی که درخواست ارسال می‌گردد، محتوای درخواست در سرورهای متفاوت که به کاربر نزدیک هستند وارد می‌شود و سپس بر اساس اطلاعاتی که در کش سرورها وجود دارد، محتوای مورد نظر برای کاربر ارسال می‌گردد. در واقع، در این سرویس روش کار بدین صورت است که محتوا از حافظه کش سرورهای دیگر تامیم می‌شود.

نحوه کارکرد سرویس CDN

اکنون بهتر است نگاه دقیق‌تری به سوال CDN چیست داشته باشیم تا بتوانیم پاسخ مناسبی به آن بدهیم. همانطور که متوجه شدید این سرویس بر اساس ارسال درخواست کاربر به نزدیک‌ترین سرور عمل می‌کند و سپس بر اساس محتوایی که در کش سرورها وجود دارد، به درخواست کاربر پاسخ داده می‌شود.

البته همانطور که می‌دانید تک تک کاربرانی که در اینترنت حضور دارند نمی‌توانند از کش‌هایی که در نزدیکی آنها وجود دارد استفاده کنند. بر همین اساس، سرویس CDN دارای چندین نقطه حضور و یا سرور در مناطق جغرافیایی بزرگ است که می‌تواند نیازهای کاربران را تامین کند.

استفاده از تکنولوژی GeoIP

در پاسخ به سوال CDN چیست باید بدانید این سرویس از تکنولوژی GeoIP استفاده می‌کند. زمانی که درخواست کاربر به نزدیک‌ترین POP و یا نقطه حضور ارسال می‌شود، تکنولوژی GeoIP در این سرویس فعال می‌شود. این تکنولوژی همانند یک جدول بزرگ جستجو است که وظیفه نوشتن و جستجوی آدرس IP را به مناطق جغرافیایی بر عهده دارد. وجود این تکنولوژی باعث شده است که عمکلرد سرویس CDN با پیشرفت‌های زیادی رو به رو شود و بتواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخ کاربر را بدهد.

تفاوت CDN و  میزبان وب یا هاست

زمانیکه می‌خواهیم به سوال CDN چیست پاسخ دهیم این سوال برای برخی از کاربران مطرح می‌شود که تفاوت میان CDN و هاست چیست. ممکن است این دو سرویس در ابتدا شباهت‌هایی با یکدیگر داشته باشند، اما در هیمنجا به شما اعلام می‌کنیم این دو مفهوم با یکدیگر متفاوت هستند و شما باید با تفاوت این دو مفهوم آشنایی داشته باشید.

  • هاست و یا خدمات میزبانی: هاست و یا خدمات میزبانی به بخشی از سرور گفته می‌شود که می‌تواند برنامه‌های شما مانند وب‌سایت‌هایتان را نشان دهد. اگر سرور به هر دلیلی کار نکند، برنامه‌های شما دیگر نمایش داده نمی‌شوند.
  • شبکه CDN: شبکه CDN سرویسی است که بر اساس کش عمل می‌کند و فایل‌ها را به صورت موقت ذخیره می‌کند و زمانی که درخواست کاربر ارسال می‌گردد، سریعا در میان کش‌ها به جستجو می‌پردازد و محتوا را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. بهتر است بدانید اگر بر روی این سرویس یک نقطه حضور از کار بیافتد، سرویس به قوت خود پای برجاست و محتوا را در میان نقاط دیگر حضور پیدا می‌کند.
مزایای استفاده از CDN

مزایای استفاده از سرویس CDN

زمانی که شما می‌خواهید به سوال CDN چیست پاسخ دهید باید مزیت‌های آن را نیز مد نظر قرار دهید. شناخت این مزیت‌ها به شما کمک می‌کند از خدمات سرویس CDN به بهترین شکل بهره ببرید. همچنین، باید بدانید در کنار شناخت مزیت‌ها شما باید به معایب نیز توجه داشته باشید تا بتوانید در پایان به درستی انتخاب کنید.

دسترسی راحت

یکی از مهمترین مواردی که در پاسخ به سوال CDN چیست و چه مزایایی دارد باید مد نظر قرار دهید قابلیت دسترسی به داده‌هاست. در واقع، استفاده از این سرور باعث می‌شود کاربران اطمینان داشته باشند که پاسخ به درخواست‌های آنها برایشان ارسال خواهد شد. در این سرویس، حتی اگر منبع اصلی از دسترس خارح شود، نقاط حضور دیگری که در آن وجود دارند باعث می‌شوند پاسخ مناسبی برای درخواست‌ها پیدا شود.

انتقال به ترافیک‌های کمتر

همانطور که در بالا و در پاسخ به سوال CDN چیست به آن اشاره کردیم استفاده از این سرویس در مناطقی که حجم درخواست زیاد است باعث می‌شود که کاربران با سرعت به نیازهای خود دسترسی پیدا کنند. در واقع، سیستم عملکرد این سرویس به گونه‌ای است که درخواست‌های کاربران را به ترافیک‌های کمتر انتقال می‌دهد و در نتیجه کاربران می‌توانند در مدت زمان کوتاه به آنچه نیاز دارن دبرسند. این سرویس مانند یک محافظ در برابر افزایش ترافیک و کاهش سرعت عمل می‌کند. به طور مثال، در زمانی که کرونا در دنیا اوج گرفت سوالات و درخواست‌های زیادی برای این مسئله وجود داشت. وجود این سرور می‌تواند مدیریت درخواست‌ها را به شیوه‌ای مناسب و ایده‌آل پیش ببرد.

افزایش امنیت سرور

مسئله دیگری که در پاسخ به سوال CDN چیست و چه مزایایی دارد باید مد نظر قرار دهید افزایش امنیت سرور است. در واقع، عملکرد این سرویس بدین گونه است که می‌تواند یک لایه امنیتی به سرور اضافه کند. این مسئله باعث می‌شود که از حملات مختلف از جمله حملات DDoS جلوگیری به عمل آید. بدین ترتیب، شما می‌توانید از محتوای خود به خوبی محافظت کنید و زیرساخت‌های سایت خود را قوی سازید.

افزایش پهنای باند

از جمله مواردی که در زمان پاسخ به سوال CDN چیست و چه مزایایی دارد مد نظر قرار می‌گیرد تاثیر فوق‌العاده این سرویس بر افزایش پهنای باند است. همانطور که متوجه شده‌اید این سرویس با استفاده از کش کردن داده‌ها به درخواست‌های کاربران پاسخ می‌دهد. با توجه به این روش عملکرد، حجم فایل‌هایی که در شبکه انتقال پیدا می‌کنند کمتر می‌شود و این مسئله باعث می‌شود که هزینه میزبانی وب کاهش پیدا کند.

معایب استفاده ازCDN

بهتر است بدانید سرویس‌هایی که به شما معرفی می‌شوند فقط دارای مزیت نیستند و شما باید به معایب آنها نیز توجه داشته باشید و سپس با قرار دادن مزایا و معایب اقدام به استفاده از آنها نمایید. در ادامه به معرفی برخی از معایبت این سرویس می‌پردازیم.

آیا سرویس CDN در کشور شما وجود دارد؟

در برخی از موارد ممکن است کاربران ساکن کشوری باشند که این سرویس در آنجا سروری ندارد. بنابراین، اگر شما از این سرویس استفاده نکنید، داده‌ها مطمئن‌تر و سریع‌تر به دست کاربران می‌رسند و این مسئله باعث می‌شود که امنیت کاربران شما تامین گردد. بنابراین، توصیه می‌شود قبل از تهیه این سرویس ابتدا تحقیق کافی در مورد آن داشته باشید.

پشتیبانی محدود

مسئله دیگری که در پاسخ به سوال CDN چیست و چه معایبی دارد باید مد نظر قرار دهید پشتیبانی محدود این سرویس است. با توجه به این موضوع که شخص دیگری وظیفه اجرای سرویس را بر عهده دارد، در زمان بروز مشکلات فنی کار خاصی از دست شما بر نمی‌آید و شما باید صبر کنید تا متخصص که برای این کار وجود دارد مشکل را برطرف کند.

نحوه کارکرد سرویس CDN

قوانین جغرافیایی و فیلترینگ

از جمله موارد دیگری که بسیار مهم است و  شما باید در زمان پاسخ به سوال CDN چیست و چه معایبی دارد به آن توجه کنید فیلتر شدن دامنه‌های و یا آی پی‌های رایگان این سرویس است. به طور مثال، ممکن است در یک کشور یکباره سازمان و یا دولت در نظر بگیرید که فیلترینگ را اعمال کند. این مسئله باعث می‌شود که اختلالات و مشکلات زیادی برای افراد به وجود بیاید. در نتیجه، کسانی که می‌خواهند از سرویس CDN استفاده کنند باید به مسئله فیلترینگ توجه داشته باشند.

آیا CDN به رشد سایت‌ها کمک می‌کند؟

در ادامه پاسخ به سوال CDN چیست و چه مزایا و معایبی دارد، ممکن است با کنار هم قرار دادن مزایا و معایب این سرویس این سوال برای شما مطرح گردد که آیا این سرویس به رشد سایت شما کمک می‌کند. پاسخ به این سوال قطعا مثبت است. در ادامه تلاش می‌کنیم اطلاعات بیشتری را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.

افزایش سرعت بارگذاری صفحات وب‌سایت

این روزها هیچ‌کس تمایل ندارد مدت زمان زیادی منتظر بماند تا صفحات سایت‌ها لود شوند و کاربر به پاسخ خود دستیدا کند. در واقع، یکی از مواردی که باعث افت رتبه سایت می‌شود، سرعت پایین آن است. بهتر است بدانید سرویس CDN با توجه به اینکه نقاط حضور مختلفی را پوشش می‎دهد کاربر در کمترین زمان ممکن به پاسخ دست پیدا می‌کند و این مسئله نقش بسیار مهمی در افزایش رضایت کاربر و در نتیجه رتبه سایت دارد.

کاهش نرخ پرش

این روزها تمامی متخصصان سئو با موضوع مهمی به نام نرخ پرش آشنا شده‌اند. همانطور که می‌دانید هر چقدر نرخ پرش کاهش پیدا کند، به همان اندازه رتبه سایت بالاتر می‌رود. زیرا کاهش نرخ پرش نشان می‌دهد که کاربر از اطلاعات سایت رضایت دارد. با توجه به این مسئله که CDN باعث می‌شود کاربران سریعتر به پاسخ‌های مورد نیاز دست پیدا کنند در نتیجه جای تعجب نیست که نرخ پرش کاهش بیاید.

بهینه‌سازی تصاویر سایت

یکی دیگر از مواردی که باعث می‌شود رتبه سایت شما با استفاده از سرویس CDN بهبود پیدا کند بهینه‌سازی تصاویر است. این سرویس باعث می‌شود که تصاویر بهینه شوند و در نتیجه شما می‌توانید ترافیک مناسبی را از تصاویر به سمت سایت خود بکشانید. بنابراین، اگر بخواهید پاسخی به سوال CDN چیست و چه مزایایی دارد می‌توانید یکی از مزایا را بهینه‌سازی و جذب ترافیک از تصاویر ذکر کنید.

کنترل و مدیریت ترافیک سایت

مسئله دیگری که باعث شده است این روزها استفاده از سرویس CDN مد نظر قرار گیرد کنترل و مدیریت ترافیک سایت است. این روزها اینترنت به بخش مهمی از زندگی تبدیل شده است و بسیاری از کسب‌وکارها برای ارتقا خود وارد دنیای اینترنت شده‌اند. در نتیجه جای تعجب نیست که ترافیک سایت‌ها بسیار زیاد است. بهتر است بدانید سرویس CDN ترافیک را به خوبی مدیریت می‌کند تا بار اضافی به سرورها وارد نشود. همچنین، باید بدانیدسرویس CDN باعث می‌شود امنیت سایت بالا برود و کاربران متوجه تغییر خاصی در سایت نمی‌شوند که برایشان نارضایتی ایجاد کند.

معایت استفاده از CDN
سخن پایانی

تا به اینجا تلاش کردیم پاسخ مناسبی را برای سوال CDN چیست فراهم کنید و به شما کمک کنیم این سرویس را به خوبی بشناسید. اگر اکنون بخواهیم به سوال CDN چیست پاسخ بدهیم باید بگوییم این سرویس از سرورها و نقاط حضور مختلف استفاده می‌کند تا اطلاعات مناسب را در اختیار کاربران قرار دهد. عملکرد این سرویس بر اساس حافظه کش است و همین امر باعث شده است که CDN  مورد توجه قرار گیرد. با اینکه این سرویس معایبی نیز دارد، اما مزیت‌های آن بسیار قوی هستند.

اشتراک گذاری در linkedin

به تیم متخصص ما اعتماد کنید!

تخفیف مخاطبین مرکز محتوا: Blog01

از کد Blog01 می‌تونید برای خرید اشتراک خدمات سرور مجازی و هاست استفاده کنید و از %10 تخفیف تو سفارش این خدمات بهره‌مند بشید!

محتوای مقاله مفید بود؟

0 0 رای ها
این مقاله چطور بود؟
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها