سرور ساعتی ایران و خارج + تست رایگان

سایت مپ (sitemap) چیست؟ نحوه ساخت نقشه سایت

در مرکز محتوای سرور دات آی آر

سایت‌ها با هدف خاصی در محیط وب راه‌اندازی می‌شوند و هدف اصلی آن شناسایی توسط ربات‌های موتور گوگل و در پایان جذب ترافیک مرتبط است. بنابراین برای اینکه سایت شما شناسایی شود، به یک سایت مپ نیاز دارد تا بتواند محتوایی را که درون سایت وجود دارد به کاربران نشان دهد و در پایان کاربرانی که با محتوای شما ارتباط برقرار کرده‌اند، به سمت سایت شما می‌آیند. با توجه به این مسئله، ممکن است شما سوالاتی در مورد سایت مپ داشته باشید و بخواهید اطلاعات خود را در این باره افزایش دهید.

در ادامه تلاش می‌کنیم اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم.

سایت مپ چیست؟

ربات‌های گوگل برای خوانش محتوای سایت‌ها به زبان خاصی نیاز دارند. در واقع، آن‌ها تنها می‌توانند فرمت‌های خاصی را بخوانند که یکی از این فرمت‌ها XML است. در تهیه سایت مپ، فایلی آماده می‌شود که تمامی صفحات وب‌سایت را با فرمت XML آماده می‌کند. ربات‌های گوگل قادر به شناسایی این فایل‌ها هستند و می‌توانند محتوا را پیدا کنند و سپس ایندکس نمایند. این فایل می‌تواند تمامی صفحاتی را که در سایت وجود دارند، به موتورهای جستجو معرفی کند. همچنین با استفاده از این فایل، می‌توان لینک‌های مهم و نحوه به‌روزرسانی سایت را نیز به موتورهای جستجو نشان داد. اگر بخواهیم sitemap را به زبان ساده توضیح دهیم، باید بگوییم این فایل تمامی اطلاعات مورد نیاز برای ایندکس شدن را در اختیار ربات‌های گوگل قرار می‌دهد و در نتیجه، آن‌ها متوجه می‌شوند چه تغییراتی در سایت رخ می‌دهد و یک سایت در چه مسیری قرار گرفته است.

آیا آماده‌سازی sitemap منجر به افزایش رتبه سایت می‌شود؟

یکی از اشتباهاتی که گاهی در رابطه با سایت مپ رخ می‌دهد، این است که تهیه sitemap می‌تواند منجر به بهبود رتبه سایت شود. بهتر است بدانید این نگرش کاملا اشتباه است و هرگز تهیه sitemap به بهبود رتبه کمک نمی‌کند. بلکه این فایل تنها اطلاعات مورد نیاز در مورد سایت را در اختیار ربات‌های گوگل قرار می‌دهد. موارد بسیار مهمی هستند که شما می‌توانید برای کسب رتبه در گوگل به آن توجه داشته باشید که این موارد به شرح زیر هستند:

بی‌شک یکی از مهم‌ترین مواردی که به افزایش رتبه سایت کمک می‌کند، انتخاب یک هاست مناسب است. شما در زمان خرید هاست، باید به موارد متعددی توجه داشته باشید و هاست خوبی را برای کسب‌وکار و برند خود در فضای وب انتخاب کنید.

  • انتخاب قالب مناسب برای سایت:

شاید بتوان گفت یکی از مهم‌ترین مواردی که در رتبه‌بندی سایت بسیار مهم است، انتخاب قالب مناسب برای سایت است. قالب سایت باید به گونه‌ای طراحی شود که بتواند تعامل کاربران با سایت را افزایش دهد. کاربران باید به محض ورود به سایت متوجه شوند که قرار است چه خدماتی را دریافت کنند و هرگز نباید به دنبال چیزی که هستند بگردند. (به طور مثال، اگر سایت شما یک سایت پزشکی است، فردی که به دنبال رزرو وقت است، نباید به دنبال درگاهی برای رزرو باشد. در غیر این صورت ممکن است سایت را ترک کند و این مسئله به ضرر کسب‌وکار شما خواهد بود)

  • سرعت بالا:

دنیای امروز، دنیای سرعت است و کاربران تمایل ندارند مدت زیادی منتظر بمانند تا سایت لود شود. در این صورت، ممکن است سایت را ترک کنند و به سراغ سایت‌های دیگر بروند. در سئو تکنیکال همواره به سرعت سایت، به عنوان یک عامل موفقیت سایت در نظر گرفته می‌شود. (اگر به این موضوع علاقه‌مند هستید، می‌توانید مقاله آشنایی با انواع سئو را مطالعه کنید)

چرا به sitemap نیاز دارید؟

همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، سایت مپ هیچ نقشی در افزایش رتبه سایت ندارد. با این وجود، این فایل متنی می‌تواند خدمات گسترده‌ای را به سایت‌ها ارائه دهد. تصور کنید سایت خود را راه‌اندازی کرده‌اید و می‌خواهید بدانید که کدام صفحه ایندکس نشده است. با استفاده از این فایل متنی به راحتی می‌توانید به این مسئله پی ببرید. اگر این صفحه برایتان مهم است و هنوز ایندکس نشده است، می‌توانید نقاط ضعف و قوت سایت را بررسی کنید و استراتژی‌های مناسب را برای ارتقای آن انجام دهید.

همچنین، متخصصان سئو با استفاده از سایت مپ می‌توانند ارتباط صفحات سایت با یکدیگر را پی ببرند. اگر لینک‌سازی داخلی ضعیف باشد، ممکن است سایت رتبه خوبی را دریافت نکند. با توجه به این مسئله متخصصان سئو می‌توانند با اطلاعاتی که از این فایل به‌دست می‌آورند، لینک‌سازی‌ها را درست کنند. مسئله دیگری که با استفاده از این فایل به آن دست پیدا می‌کنید، به‌روزرسانی‌هاست. این فایل نشان می‌دهد که کدام صفحات به‌روزرسانی شده‌اند و کدام نشده‌اند. اگر متخصص سئو در کار خود تخصص کافی داشته باشد، می‌تواند با استفاده از سایت مپ به نکات مهمی در سایت پی ببرد.

معرفی انواع سایت مپ

سایت مپ در انواع مختلفی وجود دارد که در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

HTML sitemaps

HTML sitemaps از مپ‌های سنتی هستند که در صفحات جداگانه طراحی می‌شوند. در واقع، مپ‌هایی که با این فرمت تهیه می‌شوند، حاوی تمامی لینک‌هایی هستند که صفحات وب سایتتان داده است. اندازه مپ HTML می‌تواند به اندازه سایت بستگی داشته باشد. زمانی که سایت شما بزرگ است و صفحات زیادی در آن ایجاد شده است، این نقشه بزرگ است (به طور مثال سایت‌های سازمانی که غنی از محتوا و صفحه هستند، معمولا دارای مپ‌های بزرگی هستند) و سایت‌های کوچک، مپ کوچکی دارند. این آرشیو تاریخ‌ها را نیز مشخص می‌کند و اطلاعات مناسبی را در اختیار صاحبان وب‌سایت‌ها قرار می‌دهد.

XML sitemaps

XML sitemaps نوع دیگری از سایت مپ است که یک فایل متنی UTF-8 به شمار می‌رود. پروتکل‌هایی که در این مپ وجود دارند، با استفاده از تگ‌های XML ساختاربندی شده‌اند و برخی از تگ‌هایی که در آن وجود دارد اجباری و برخی تگ‌های دیگر اختیاری هستند. با استفاده از این فایل می‌توان جزییات خاصی را در صفحات سایت معرفی کرد. به طور مثال جزییاتی از جمله URL، آخرین تاریخ تغییر صفحه و دفعات اصلاح محتوا، اولویت رتبه‌بندی صفحه نسبت به سایر صفحات در این مپ موجود هستند. اندازه این مپ‌ها محدود است و حداکثر 50000 ورودی یوآرال می‌توانند داشته باشند.

سایت مپ چیست؟

سایت مپ داینامیک یا استاتیک؟ کدام بهتر است؟

به طور کلی، سایت‌ها به دو صورت طراحی می‌شوند: سایت‌های داینامیک و سایت‌های استاتیک. سایت‌های داینامیک یا پویا به آن دسته از سایت‌هایی گفته می‌شود که دائما در حال بروزرسانی هستند و صاحبان وب‌سایت باید اطلاعات جدیدی را در این سایت‌ها بارگذاری کنند. به طور مثال، سایت‌های خبرنامه از سایت‌های داینامیک هستند. نوع دیگری از سایت‌ها نیز موجود هستند که به آنها سایت‌های استاتیک گفته می‌شود. کسب‌وکارهایی که هدفشان تنها معرفی شرکت و خدمات آن است می‌توانند از سایت استاتیک استفاده کنند.

بهتر است بدانید با توجه به تجاربی که در این زمینه صورت گرفته است، مشخص شده است که سایت‌های داینامیک از سایت‌های استاتیک قابل توجه‌تر هستند. زیرا سایت‌های داینامیک قابلیت به‌روزرسانی و ارائه اطلاعات جدید به کاربران را دارند و همین امر باعث می‌شود که رتبه بهتری از موتور گوگل دریافت کنند. با این وجود، توصیه می‌شود در زمان طراحی سایت با افراد متخصص در ارتباط باشید و اطلاعات مورد نیاز را از آن‌ها دریافت کنید.

نحوه ساخت سایت مپ برای وب‌سایت

روش‌های متفاوتی وجود دارند که صاحبان وب‌سایت‌ها می‌توانند با توجه به آن‌ها سایت مپ را ایجاد کنند. افرادی که به این زمینه علاقه‌مند هستند، می‌توانند با کارشناسان در ارتباط باشند. اما به طور کلی، دو روش ساخت سایت مپ وجود دارد که در میان وب مستران بسیار محبوب است.

این دو روش عبارتند از:

  1. ایجاد XML Sitemap به کمک افزونه Yoast
  2. ایجاد نقشه سایت با استفاده از افزونه Google XML Sitemaps

ایجاد XML Sitemap به کمک افزونه Yoast

یکی از ساده‌ترین روش‌هایی که برای تهیه Sitemap وجود دارد، پلاگین یواست است که در تمامی سایت‌های وردپرسی نصب می‌شود. این افزونه اطلاعات مناسبی را در مورد سئو سایت در اختیار وبمستران قرار می‌دهد و به آن‌ها کمک می‌کند با استفاده از این روش‌ها صفحات سایت خود را به‌روزرسانی کنند و مشکلاتی را که وجود دارد، از بین ببرند. برای اینکه بتوانید Sitemap را در وردپرس با استفاده از افزونه یواست ایجاد کنید، در اولین مسیر باید وارد پنل مدیریتی شوید.

پس از آن مراحل زیر را طی کنید:

  • به صفحه General بروید.
  • بر روی تب Features کلیک کنید.
  • گزینه XML sitemaps را بر روی حالت On قرار دهید.
  • سپس گزینه Save Change را انتخاب کنید.

ایجاد نقشه سایت با استفاده از افزونه Google XML Sitemaps

برخی از افراد تمایلی ندارند که از افزونه یواست استفاده کنند، در این صورت این روش می‌تواند مناسب باشد. ابتدا باید افزونه Google XML Sitemaps را دانلود کنید و در مخزن وردپرس ذخیره نمایید. استفاده از این روش، می‌تواند برای سایت‌های فروشگاهی و وبلاگی گزینه خوبی باشد. پس از نصب می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • به بخش Setting بروید.
  • پس از آن گزینه XML Site map را انتخاب کنید.
  • سپس گزینه Add sitemap URL to the virtual robots.txt file را انتخاب کنید.

پس از آن صفحات مختلفی باز می‌شوند که هر یک دارای معنی خاصی هستند:

Try to increase the memory limit to

از حجم بالای سایت مپ جلوگیری می‌کند و بهتر است در این بخش چیزی وارد نشود.

Try to increase the execution time limit to

این بخش نشان‌دهنده حداکثر زمانی است که فایل می‌تواند بارگذاری شود.

Try to automatically compress the sitemap if the requesting client supports it

این بخش سایت مپ را فشرده می‌کند تا از آسیب به سایت جلوگیری شود.

Allow anonymous statistics

این بخش آماری را به سازنده برای بهبود افزونه می‌فرستد و این بخش کاملا اختیاری است.

نحوه معرفی سایت مپ به گوگل

ربات‌هایی که در موتور گوگل وجود دارند، بسیار هوشمند هستند و نیاز به ارسال دستی ندارند. زمانی که شما سایت مپ را در سایت خود فعال می‌کنید، به صورت خودکار به ربات‌های گوگل اطلاع داده می‌شود و سپس آن‌ها می‌توانند از محتوا دیدن کنند. البته باید بدانید برخی از متخصصان سئو بر این باور هستند که این بخش باید به صورت دستی ارسال شود. در این باره می‌توانید با کارشناس سایت خود صحبت کنید و بهترین تصمیم را اتخاذ نمایید.

آموزش ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول

سرچ کنسول بخشی از سایت است که اطلاعات جامعی را در اختیار شما قرار می‌دهد. متخصصان سئو بر این امر واقف هستند که باید نقشه سایت را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنند. برای این کار می‌توانید دستورالعمل زیر را دنبال کنید:

  • به تب Index بروید.
  • گزینه Sitemaps را انتخاب کنید.
  • آدرس سایت مپ را در کادری که نمایش داده می‌شود، وارد کنید.
  • گزینه Submit را انتخاب کنید.

نحوه مشاهده سایت مپ

برای اینکه بتوانید سایت مپ را مشاهده کنید، باید عبارت sitemap_index.xml را به دامنه سایت خود اضافه کنید. به طور مثال، در صورتی که سایت شما www.example.com است، نحوه مشاهده به صورت زیر خواهد بود:

www.example.com/ sitemap_index.xml

مزایای داشتن نقشه سایت

استفاده از سایت مپ یا همان نقشه سایت می‌تواند به متخصصان سئو کمک کند به اطلاعات جامعی در مورد سایت دسترسی پیدا کنند. همچنین، آن‌ها می‌توانند با توجه به اطلاعاتی که در این بخش به دست می‌آورند، برای تعیین استراتژی‌های مناسب اقدام کنند. یکی دیگر از مزیت‌های نقشه سایت نمایش موثر محتوای سایت به ربات‌های گوگل است. در نتیجه، ربات‌های گوگل می‌توانند برای ایندکس کردن صفحات وارد عمل شوند. البته باید بدانید که استفاده نقشه سایت به رتبه‌بندی ارتباط ندارد، اما می‌تواند اطلاعات مفیدی را برای سئو سایت در اختیار سئوکاران قرار دهد. با توجه به تمامی این موارد توصیه می‌شود تمامی کسانی که بر روی سایت کار می‌کنند، راه‌اندازی نقشه سایت را مد نظر قرار دهند و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

مزایای داشتن سایت مپ

سخن پایانی

در این مطلب تلاش کردیم به طور مفصل به سایت مپ و مزایای استفاده از آن بپردازیم. همانطور که متوجه شدید نقشه سایت، یک نوع فایل متنی است که از محتوای HTML یا XML پشتیبانی می‌کند و اطلاعات مناسبی را در مورد محتواهای سایت در اختیار ربات‌های گوگل قرار می‌دهد. ربات‌های گوگل می‌توانند با استفاده از این اطلاعات صفحات را ایندکس کنند. بهتر است بدانید فعال‌سازی سایت مپ گزینه‌ای برای رتبه‌بندی نیست و بهتر است موارد دیگری مانند انتخاب هاست مناسب، انتخاب قالب مناسب و افزایش سرعت سایت در نظر گرفته شوند. مجموعه این موارد می‌توانند سایت را در مسیر پیشرفت قرار دهند و به موفقیت سایت کمک کنند. فعال‌سازی نقشه سایت گزینه خوبی برای موفقیت است و بهتر است متخصصان سئو به آن توجه کنند.

اشتراک گذاری در linkedin

به تیم متخصص ما اعتماد کنید!

تخفیف مخاطبین مرکز محتوا: Blog01

از کد Blog01 می‌تونید برای خرید اشتراک خدمات سرور مجازی و هاست استفاده کنید و از %10 تخفیف تو سفارش این خدمات بهره‌مند بشید!

محتوای مقاله مفید بود؟

5 2 رای ها
این مقاله چطور بود؟
اشتراک در
اطلاع از

0 دیدگاه
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها