پروتکل IMAP (Internet Message Access Protocol)

در مرکز محتوای سرور دات آی آر

 

IMAP

همانطور که وعده داده بودیم ، در ادامه توصیف پروتکل های موجود در اینترنت، حال به پروتکل مهم و کاربردی IMAP رسیده ایم، پس تا انتهای این متن با ما همراه باشید …

پروتکل IMAP یا همان پروتکل دسترسی به پیام های اینترنتی، پروتکل استاندارد ایمیل است که ایمیل ها را توسط ارتباطات TCP/IP برروی میل سرور( mail server ) ذخیره یا دریافت می کند و این امکان را به کاربر می دهد تا آن ها را مشاهده و یا دستکاری نماید، با اینکه این پیام ها به صورت local نیز برروی کامپیوتر کاربر ذخیره می گردد. که به کاربران این امکان را می دهد تا پیام ها را در قالب فولدر ها ( پوشه ها ) سازماندهی نمایند و حالت های مختلفی که یک پیام دارد، از قبیل خوانده شده، ضروری، در حال ارسال و … را مشاهده و بررسی نمایند.

IMAP را می توان با پروتکل ایمیل دیگری به نام POP3 مقایسه کرد .

در پروتکل POP3، پیام ها برای هر کاربر در صندوق دریافت ایمیل جداگانه ای برروی سرور ذخیره می شوند و زمانی که سرویس ایمیل کاربران باز باشد، این پیام ها بر روی کامپیوتر کاربر قرار خواهند گرفت.

به بیانی دیگر ، POP3 به سرویس ذخیره  و ارسال (store-and-forward) اطلاق می شود و به IMAP نیز ریموت فایل های سروری گویند .

IMAP از قابلیت اتصال چندگانه به صورت همزمان پشتیبانی می کند که این امکان را به کاربر می دهد تا توسط چندین دستگاه مختلف به میل سرور متصل شود. به طور مثال کاربران می تواند همزمان به وسیله ی برنامه outlook برروی گوشی خود و نیز به وسیله همین برنامه در دسکتاپ کامپیوتر به میل سرور متصل شوند. جزئیات این موضوع که چگونه می توان همزمان چندین اکانت را مدیریت کرد به بحث پروتکل مربوط نمی شود و به توسعه دهندگان سپرده شده است .

اگر چه پروتکل IMAP از سیستم احراز هویت استفاده می کند اما این فرآیند به راحتی توسط هر فردی که توانایی برداشتن پسوورد به وسیله ی آنالیزور پروتکل را دارد، مورد حمله قرار می گیرد، زیرا در این حالت ، یوزر و پسوورد کاربر به راحتی در یک فایل متنی منتقل می شود . اما در Exchange Server، مدیران

می توانند برای ایجاد امنیت از رمزنگاری SSL برای IMAP استفاده نمایند.

IMAP از پورت 143 بهره می برد و برروی SSL ، (IMAPS) پورت 993 به آن اختصاص داده می شود.

در نهایت لازم به ذکر است که تمام ایجاد کنندگان سرویس وب میل مانند Gmail,Yahoo Mail و Outlook.com از هردو پروتکل IMAP و POP3 پشتیبانی می کنند.

توضیح پروتکل IMAP نیز در اینجا به پایان رسید

همچنین در صورت تمایل ، می توانید مقاله مربوط به پروتکل POP3 را نیز در دانشنامه server.ir مطالعه نمایید.

تفاوت های این دو پروتکل را می توانید در مقاله مربوط به آن در اینجا مطالعه فرمایید .

اشتراک گذاری در linkedin

به تیم متخصص ما اعتماد کنید!

تخفیف مخاطبین مرکز محتوا: Blog01

از کد Blog01 می‌تونید برای خرید اشتراک خدمات سرور مجازی و هاست استفاده کنید و از %10 تخفیف تو سفارش این خدمات بهره‌مند بشید!

محتوای مقاله مفید بود؟

0 0 رای ها
این مقاله چطور بود؟
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها