جذب در جایگاه‌ کارشناس فنی هاستینگ

مدیریت سایت‌های وردپرس در یک پیشخوان

در مرکز محتوای سرور دات آی آر

مدیریت سایت‌های وردپرس در یک پیشخوان، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های بسیاری از افراد است. در ادامه با ما همراه باشید تا راهکاری مناسب را در این خصوص به شما آموزش دهیم.

ممکن است شما تصمیم بگیرید کار خود را به عنوان ادمین چندین سایت شروع کنید. در این صورت، باید دائما به سایت‌های مختلف سر بزنید و همین امر مشکلات زیادی را برای شما به وجود می‌آورد. روش‌های متعددی برای مدیریت همزمان چند سایت وردپرس در یک پیشخوان وجود دارد که در ادامه تلاش می‌کنیم اطلاعات کاملی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.

در صورت تمایل جهت افزایش اطلاعات خود در مورد سایت‌های وردپرسی، می‌توانید مقاله افزونه‌های ضروری وردپرس را مطالعه کنید.

روش‌های مدیریت همزمان سایت‌های وردپرس در یک پیشخوان

برای مدیریت همزمان چندین سایت وردپرس در یک پیشخوان، راهکارهای متعددی وجود دارد که شما باید با هر یک آشنا شوید و سپس بهترین گزینه را بر حسب نیازهای خود انتخاب نمایید.

ویژگی شبکه وردپرس (WordPress Multisite)

 شبکه وردپرس یا وردپرس مولتی‌سایت قابلیتی است که در وردپرس ارائه می‌شود و به شما اجازه می‌دهد تا یک شبکه از وبسایت‌ها را بر روی یک وردپرس مدیریت کنید. با استفاده از شبکه وردپرس می‌توانید مدیریت همزمان چندین سایت وردپرس در یک پیشخوان را به خوبی پیش ببرید. در شبکه وردپرس، شما یک سایت اصلی (سایت والد) را ایجاد می‌کنید که به عنوان مرکز مدیریتی برای سایت‌های دیگر عمل می‌کند. سپس می‌توانید تعداد نامحدودی سایت‌های فرعی (سایت‌های فرزند) را درون شبکه ایجاد کنید. هر سایت فرعی می‌تواند دارای دامنه مستقل، پوسته، افزونه‌ها و محتوای خود باشد. همچنین به راحتی می‌توانید تنظیمات وردپرس مشترکی را برای همه سایت‌ها در شبکه اعمال کنید. مدیریت همزمان چندین سایت وردپرس در یک پیشخوان با استفاده از شبکه وردپرس دارای مزایای زیر است:

  • مدیریت مرکزی:

شما می‌توانید تنظیمات کلی مانند قالب‌ها، افزونه‌ها، کاربران و به‌روزرسانی‌ها را از یک پیشخوان مرکزی مدیریت کنید، بدون نیاز به ورود به هر سایت فرعی به طور جداگانه.

  • به اشتراک گذاری منابع:

شبکه وردپرس از منابع مشترک مانند پوسته‌ها و افزونه‌ها استفاده می‌کند. شما می‌توانید پوسته‌ها و افزونه‌های خود را بر روی سایت والد نصب کنید و سپس آن‌ها را برای سایت‌های فرعی در شبکه فعال کنید.

  • ساختار سلسله مراتبی:

شما می‌توانید ساختار سلسله مراتبی از سایت‌ها را در شبکه وردپرس ایجاد کنید. به عنوان مثال، شما می‌توانید یک سایت والد داشته باشید که تمامیت سایر سایت‌ها را در بر دارد و سپس سایت‌های فرعی را بر اساس دسته‌بندی‌ها یا موضوعات مشخصی ایجاد کنید.

راهکارهای مدیریت همزمان سایت‌های وردپرس در یک پیشخوان

افزونه‌های مدیریت چند سایت (Multisite Management Plugins)

افزونه‌های مدیریت چند سایت یا “Multisite Management Plugins” ابزارهایی هستند که برای سهولت و بهبود مدیریت همزمان چند سایت وردپرس در یک پیشخوان مورد استفاده قرار می‌گیرند. این افزونه‌ها امکانات و قابلیت‌های جدیدی را به شبکه وردپرس اضافه می‌کنند و به شما کمک می‌کنند تا بهترین استفاده را از شبکه‌ی خود ببرید.

در ادامه، برخی از افزونه‌های معروف مدیریت چند سایت را معرفی می‌کنیم:

  • MainWP:

این افزونه یک افزونه مدیریت مرکزی را برای وبسایت‌های وردپرس فرعی ارائه می‌دهد. با استفاده از MainWP، می‌توانید تمام وبسایت‌های خود را از یک پیشخوان مرکزی کنترل کنید. این افزونه امکاناتی مانند به‌روزرسانی همگام، پشتیبان‌گیری، نصب و حذف افزونه‌ها و پوسته‌ها، مدیریت کاربران و بسیاری از ویژگی‌های دیگر را فراهم می‌کند. استفاده از این افزونه، گزینه ایده‌آلی برای مدیریت همزمان چند سایت وردپرس در یک پیشخوان است.

  • InfiniteWP:

این افزونه نیز به شما این امکان را می‌دهد تا چندین وبسایت وردپرس را از یک پیشخوان مدیریت کنید. با استفاده از InfiniteWP می‌توانید وبسایت‌های خود را مدیریت کنید، به‌روزرسانی‌ها را اعمال کنید، پشتیبان‌گیری انجام دهید و افزونه‌ها و قالب‌های وردپرس را مدیریت کنید. امروزه، بسیاری از وبمستران برای مدیریت همزمان چند سایت وردپرس در یک پیشخوان به سمت استفاده از این افزونه متمایل شده‌اند.

  • ManageWP:

این افزونه به شما اجازه می‌دهد تا مدیریت همزمان چند سایت وردپرس در یک پیشخوان مرکزی را تحت کنترل داشته باشید. شما می‌توانید از طریق ManageWP وبسایت‌های خود را مانیتورینگ کنید، به‌روزرسانی‌ها را انجام دهید، پشتیبان‌گیری کنید و امکانات دیگری را برای مدیریت بهتر وبسایت‌های خود داشته باشید.

  • Jetpack:

این افزونه توسط تیم وردپرس توسعه داده شده است و امکانات متنوعی را برای وبسایت‌های وردپرس ارائه می‌دهد. با استفاده از Jetpack، می‌توانید وبسایت‌های خود را مدیریت کنید، آمار بازدید سایت را بررسی کنید و به‌روزرسانی‌ها را اعمال کنید. امروزه، این افزونه نیز در دسته افزونه‌های بسیار محبوب قرار گرفته است و افراد زیادی در تلاش هستند با استفاده از این ابزار مدیریت سایت‌های وردپرسی را به خوبی انجام دهند.

تفاوت‌ها، مزایا و معایب ManageWP و InfiniteWP چیست؟

در ادامه تفاوت‌ها، مزایا و معایب بین ManageWP و InfiniteWP را بررسی می‌کنیم.

ManageWP

مزایا
  • رابط کاربری کاربرپسند ManageWP:

دارای رابط کاربری ساده و کاربرپسندی است که به شما امکان می‌دهد به راحتی و سریعاً به تمامی سایت‌های وردپرس خود دسترسی پیدا کنید و آن‌ها را مدیریت کنید.

  • امکانات گسترده:

این سرویس بسیاری از امکانات مدیریتی را ارائه می‌دهد که از آن جمله می‌توان به به‌روزرسانی‌های اتوماتیک، پشتیبان‌گیری، مدیریت افزونه‌ها و قالب‌ها، مانیتورینگ و آمارهای سایت و بسیاری امکانات دیگر اشاره کرد.

  •  امنیت ManageWP:

از امکانات امنیتی مانند پشتیبان‌گیری بر روی سرورهای امن و رمزگذاری اطلاعات استفاده می‌کند تا مانع از دست رفتن اطلاعات شما شود.

معایب
  • قیمت:

برخی از قابلیت‌های ManageWP به صورت اشتراکی عرضه می‌شوند و برای استفاده از آن‌ها نیاز به پرداخت هزینه‌های ماهانه یا سالیانه دارید.

  • وابستگی به سرورهای خارجی:

برای استفاده از ManageWP، شما نیاز به اتصال به سرورهای خارجی این سرویس دارید. بنابراین با توجه به محدودیت‌های شبکه و امنیت، ممکن است دسترسی به پیشخوان ManageWP محدود شود.

InfiniteWP

مزایا
  • مدیریت آفلاین InfiniteWP:

به شما اجازه می‌دهد تا یک نسخه محلی از پیشخوان خود بسازید و بدون نیاز به اتصال به سرورهای خارجی، سایت‌های وردپرس خود را مدیریت کنید.

  • قابلیت سفارشی‌سازی:

با InfiniteWP می‌توانید افزونه‌های سفارشی و ابزارهای دلخواه خود را به پیشخوان اضافه کنید و آن را به نیازهای خاص خود سازگار کنید.

  • امنیت:

مانیتورینگ امنیتی و پشتیبانی از برخی امکانات مانند اعتبارسنجی دو عاملی (Two-Factor Authentication) در InfiniteWP موجود است.

معایب
  • پیکربندی پیچیده‌تر InfiniteWP:

در مقایسه با ManageWP، پیکربندی مقداری پیچیدتری دارد و نیازمند تنظیمات بیشتری است. برخی کاربران ممکن است با پیکربندی اولیه و نصب ابزارهای مورد نیاز در InfiniteWP مشکل داشته باشند.

  • محدودیت‌های قابلیت‌ها:

در مقایسه با ManageWP، برخی از قابلیت‌ها و امکانات مدیریتی به‌صورت پیش‌فرض در InfiniteWP محدودتر هستند. اما با استفاده از افزونه‌ها و پلاگین‌های موجود، می‌توانید برخی از این محدودیت‌ها را برطرف کنید.

مدیریت همزمان سایت‌های وردپرس در یک پیشخوان

محدودیت‌ها و قابلیت‌های Jetpack برای مدیریت همزمان سایت‌های وردپرس در یک پیشخوان

افزونه Jetpack از امکانات متعددی برای مدیریت همزمان چند سایت وردپرس در یک پیشخوان پشتیبانی می‌کند. در ادامه، برخی از قابلیت‌ها و محدودیت‌های این افزونه را توضیح می‌دهیم:

  • مدیریت پشتیبانی (Backup Management):

Jetpack به شما این امکان را می‌دهد برنامه‌های پشتیبان‌گیری خودکار را برای سایت‌های وردپرس خود تنظیم کنید. شما می‌توانید زمان‌بندی پشتیبان‌گیری را تعیین کنید و به راحتی پشتیبان‌های خود را بازیابی یا به سایت‌های دیگر منتقل کنید.

  • مدیریت به‌روزرسانی (Update Management):

 افزونه Jetpack به شما این امکان را می‌دهد تا به‌روزرسانی‌های وردپرس، پلاگین‌ها و قالب‌های سایت‌های خود را از یک پیشخوان مرکزی مدیریت کنید. این مسئله باعث می‌شود تا سایت‌های خود را به‌روز نگه دارید و از نقاط ضعف امنیتی در نسخه‌های قدیمی جلوگیری کنید.

  • مدیریت امنیت (Security Management):

 Jetpackامکانات امنیتی متنوعی را ارائه می‌دهد که به شما کمک می‌کند سایت‌های وردپرسی خود را محافظت کنید. این امکانات شامل تشخیص سریع تهدیدات امنیتی، جلوگیری از حملات DDoS، پیشگیری از ورود ناخواسته، اسکن امنیتی و مدیریت گواهینامه‌های SSL می‌شوند.

  • مدیریت آمار وب (Web Analytics):

افزونه Jetpack امکانات آماری بسیار بالایی دارد. شما می‌توانید آمار بازدیدکنندگان، صفحات محبوب، ترافیک و سایر اطلاعات مربوط به عملکرد سایت‌های خود را بررسی کنید و بهبودهای لازم را اعمال کنید. این مسئله باعث می‌شود در مقایسه با رقبای خود بهتر عمل کنید. زیرا به خوبی می‌دانید که چند نفر در سایت حضور دارند و یا صفحات محبوب کدام هستند.

  • مدیریت سرعت (Performance Management):

 Jetpackابزارهایی را ارائه می‌دهد که به شما کمک می‌کند عملکرد سایت‌های وردپرس خود را بهبود بخشید. این امکانات شامل بهینه‌سازی تصاویر، ذخیره‌سازی کش، بهینه‌سازی کد و مینیفای کردن فایل‌ها می‌شود. در نتیجه، این افزونه می‌تواند به شما کمک کند به خوبی روند مدیریت همزمان چند سایت وردپرس در یک پیشخوان را پیش ببرید.

در کنار مواردی که در رابطه با مزایای این افزونه برای شما مطرح کردیم (و حتی باید گفت وبمستران زیادی در سراسر دنیا مدیریت همزمان چند سایت وردپرس در یک پیشخوان را بر عهده دارند)، باید بدانید این افزونه دارای محدودیت‌هایی نیز هست. شما به عنوان یک وبمستر واقعی باید محدودیت‌های تمامی افزونه‌ها را بشناسید و با مطالعه مزایا شتاب زده عمل نکنید. این مسئله باعث می‌شود که انتخاب نادرستی داشته باشید و در نتیجه، در پایان مشکلات زیادی برای شما به وجود می‌آید.

 محدودیت‌های Jetpack نیز عبارتند از:

  • برخی از قابلیت‌های Jetpack نیاز به اشتراک و پلن پرداختی دارند. این مسئله می‌تواند برای کسانی که کمبود بودجه مالی دارند مشکل ساز باشد. برخی از امکانات Jetpack بسیار مهم هستند و در زمانی که شما از نسخه رایگان استفاده می‌کنید، قابلیت‌های آن کاهش پیدا می‌کند
  • بهتر است بدانید ممکن است برخی از امکانات Jetpack با قالب‌ها و افزونه‌های دیگر تداخل داشته باشند و نیاز به تنظیمات و ترکیب‌های خاصی داشته باشند. همچنین، ممکن است برخی از قابلیت‌ها و امکانات Jetpack با نیازمندی‌های خاص شما سازگار نباشند.
  • برخی از قابلیت‌ها و امکانات Jetpack نیاز به اتصال به حساب وردپرس .com دارند.

 کدام را انتخاب کنم؟

با توجه به این مسئله که در بالا به معرفی افزونه‌های مدیریت همزمان چند سایت وردپرس در یک پیشخوان پرداختیم، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که کدام گزینه برای ما خوب است و چگونه می‌توانیم بهترین افزونه را برای مدیریت همزمان چند سایت وردپرس در یک پیشخوان انتخاب کنیم. اولا، باید بدانید پاسخ به این سوال به استراتژی‌های کاری شما بستگی دارد. همچنین، شما باید زمان کافی را به این کار اختصاص دهید و مزایا و محدودیت‌های هر افزونه را به دقت مطالعه کنید. اگر در این زمینه تخصص ندارید می‌توانید با افراد متخصص و یا کارشناس مشورت کنید. در این صورت، شما می‌توانید بهترین گزینه را انتخاب کنید و در پایان از انتخاب خود رضایت زیادی داشته باشید.

ابزارهای مدیریت سرور

برای مدیریت همزمان چندین سایت وردپرس در یک پیشخوان، می‌توانید از ابزارهای مدیریت سرور استفاده کنید. این ابزارها به شما امکان می‌دهند تا سرورها و سایت‌های مختلف را از یک مکان متمرکز مدیریت کنید. در ادامه به معرفی برخی از این ابزارها می‌پردازیم:

  • cPanel: cPanel یکی از محبوب‌ترین ابزارها برای مدیریت سرورها است. این پیشخوان قدرتمند به شما امکان می‌دهد تا به صورت همزمان چندین سایت را مدیریت کنید، دسترسی‌های FTP و SSH را مدیریت کنید، پایگاه‌داده‌ها را مدیریت کنید، ایمیل‌ها را پیکربندی کنید و امکانات دیگری را برای مدیریت سرور فراهم می‌کند. به همین دلیل، شما می‌توانید استفاده از این ابزار را مد نظر قرار دهید.
  • Plesk: Plesk  نیز یک پیشخوان مدیریت سرور قدرتمند است که قابلیت مدیریت همزمان چندین سایت را فراهم می‌کند. با استفاده از Plesk، می‌توانید سایت‌ها را مدیریت کنید، دسترسی‌های FTP و SSH را کنترل کنید، پایگاه‌داده‌ها را مدیریت کنید، ایمیل‌ها را پیکربندی کنید و امکانات دیگری را برای مدیریت سرور ارائه دهید.
  • Webmin: Webmin یک ابزار مدیریت سرور متن‌باز است که امکانات متنوعی را برای مدیریت همزمان چندین سایت فراهم می‌کند. با استفاده از Webmin، می‌توانید سرویس‌ها، فایل‌ها، پایگاه‌داده‌ها و دیگر اجزای سرور را مدیریت کنید.

سخن پایانی

تا به اینجا تلاش کردیم اطلاعات کاملی را در مورد مدیریت همزمان چند سایت وردپرس در یک پیشخوان در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که متوجه شده‌اید در صورتی که ادمین چند سایت وردپرسی هستید و می‌خواهید مدیریت خوبی بر سایت‌های خود داشته باشید، بهتر است یک افزونه مناسب را انتخاب کنید و سپس آنها را در یک پنل و یا پیشخوان قرار دهید. پس از آن، می‌توانید تمامی کارهای خود را به خوبی پیش ببرید و این مسئله بسیار ارزشمند است و فواید زیادی را برای شما در پی دارد.

اشتراک گذاری در linkedin

به تیم متخصص ما اعتماد کنید!

تخفیف مخاطبین مرکز محتوا: Blog01

از کد Blog01 می‌تونید برای خرید اشتراک خدمات سرور مجازی و هاست استفاده کنید و از %10 تخفیف تو سفارش این خدمات بهره‌مند بشید!

محتوای مقاله مفید بود؟

0 0 رای ها
این مقاله چطور بود؟
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها