عصر اطلاعات که عصر رایانه، عصر دیجیتال و یا عصر رسانه های نوین نیز نامیده می شود توسط دوره ای از تاریخ بشر که با تغییر از عصر سنتی به عصر صنعتی (با صنعتی سازی) به اقتصادی مبنی بر اتوماسیون رایانه ای شناخته می شود. عصر اطلاعات با انقلاب دیجیتال آغاز گشت، دقیقاً مشابه عصر صنعتی که با انقلاب صنعتی آغاز گشت.
پدیده و واقعه شگفت انگیز عصر اطلاعات آن است که در این دوره انقلاب دیجیتال جامعه ای دانش محور ایجاد می نماید که توسط اقتصاد جهانی با فناوری حرفه ای محصور گشته است تا اثرات خود را بر چگونگی صنعتی سازی و خدمات وسعت بخشد. در یک جامعه تجاری، افراد می توانند نیاز های خود را توسط صنعت اطلاعات برطرف سازند، و در نهایت موجب تسهیل فرایند تصمیم گیری در مورد تراکنش ها و کاهش هزینه های انبوه برای خریدار و تولیدکننده خواهد شد. و این اثرگذاری به شدت توسط شرکت کنندگان امور اقتصادی مورد حمایت قرار می گیرد، چرا که آنان همواره به دنبال افزایش کارایی هستند. و علاوه بر این، پیامدها و نتایج این عصر به شدت توسط تمامی فعالیت های اقتصادی اثربخش تأیید می گردد و اقتصادهای نوین مانند اقتصاد دانشی به شدت مشوق این واقعه می باشند.
عصر اطلاعات با متمرکز شدن بر روی پیشرفت های ریز کامپیوتری از ظهور کامپیوتر های شخصی در اوخر دهه 1970 میلادی تا گسترده سازی دنیای اینترنت در اوایل دهه 1990 شکل گرفت. و البته پذیرش غیرقابل انکار عامه مردم در دو دهه بعد از 1990 نیز تأثیر چشمگیری بر این عصر داشته است. این انقلاب فناوری چه در زندگی روزمره و چه در سبک زندگی تحصیلی تأثیر گذار بوده است و عصر اطلاعات به قطع موجب افزایش سرعت شکل گیری شبکه ها و راه های ارتباطی و به دنبال آن ایجاد جامعه مدرن گشته است.
البته بی شک این موضوع نیز قابل ذکر است که همواره پیشرفت فناوری نمی تواند تأثیر مثبت داشته باشد چه بسا آنکه همانطور که در تاریخ فناوری هم می بینیم گاهی این پیشرفت ها تأثیرات منفی گذاشته اند و متقابلاً همانطور که در زندگی روزمره مشهود است می تواند کاملاً مفید و باعث پیشرفت نیز گردد که این نوع تأثیرگذاری به عوامل متعددی وابسته می باشد. به هر حال، امید انکه پیشرفت فناوری و راه های ارتباطی و پژوهشی دنیا متناسب با نیاز، فرهنگ و یادگیری نحوه استفاده از آن باشد و همواره موجب تعالی و پیشرفت حقیقی بشر گردد…