NTP چیست و چه کاربردی دارد؟

در مرکز محتوای سرور دات آی آر

در این مقاله قصد داریم با توضیحاتی در خصوص ماهیت و نحوه کار پروتکل NTP با شما عزیزان همراه باشیم. NTP مخفف Network Time Protocol می باشد که وظیفه آن ایجاد هماهنگی زمانی بین کاربران و Client های موجود در یک شبکه می باشد. همانطور که می دانیم یکسان نبودن Time دستگاه ها می تواند ایجاد مشکلاتی جدی را در پی داشته باشد حتی اگر این اختلاف زمانی به اندازه کسری از ثانیه باشد! به طور مثال:

  1. سینک شدن داده ها بین سرور ها با خطا مواجه می شود.
  2. در تراکنش های مالی اختلالاتی به وجود می آید.
  3. داده ها با ورژن قدیمی ایجاد می شوند.
  4. جمع آوری و بررسی Log های تولید شده به سختی امکان پذیر است و …

اما روش کار NTP به چه صورت است؟

هزاران سرور NTP در سراسر جهان وجود دارند که به ساعت جهانی اتمی (Atomic Clocks) و سرویس های GPS clocks دسترسی دارند. اگر قصد بر این باشد که هر رایانه را به یکی از این سرور ها مجهز کنیم، منطقی نبوده و از نظر مالی نیز مقرون به صرفه نیست. اما با پیاده سازی پروتکل NTP می توانید این هماهنگ سازی را ایجاد کنید. مثلا در نسخه ویندوز این ویژگی موجود است اما به صورت پیش فرض فعال نمی باشد.

NTP

یک ساعت مرجع یا Reference Clock که زمان واقعی را از یک فرستنده اختصاصی یا یک دستگاه ماهواره ای دریافت می کند، به عنوان طبقه بندی صفر تعریف می شود. یک سیستم که به طور مستقیم با ساعت مرجع مرتبط است، طبقه بندی 1 و رایانه ای که زمان خود را از یک رایانه در طبقه بندی 1 دریافت می کند، طبقه بندی 2 است و این Classification همینطور ادامه دارد. قابل ذکر است که میزان دقت با هر درجه جدایی از Reference Clock کاهش می یابد.

در میان نسخه های موجود NTP، استفاده از نسخه 3 ارجحیت دارد. نسخه 3 این پروتکل، از احراز هویت و رمزنگاری بین دستگاه هایی که از NTP استفاده می کنند پشتیبانی می کند و به این دلیل استفاده از این نسخه پیشنهاد می شود.

اشتراک گذاری در linkedin

به تیم متخصص ما اعتماد کنید!

تخفیف مخاطبین مرکز محتوا: Blog01

از کد Blog01 می‌تونید برای خرید اشتراک خدمات سرور مجازی و هاست استفاده کنید و از %10 تخفیف تو سفارش این خدمات بهره‌مند بشید!

محتوای مقاله مفید بود؟

5 1 رای
این مقاله چطور بود؟
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها